
Savršen ljetni desert za koji ne trebate paliti pećnicu
Cheesecake od limuna za koji čak ne trebate ni paliti pećnicu idealno je osvježenje za ove vrućine. Super jednostavan za napraviti, a neodoljivo osvježavajuć cheesecake od limuna postat će omiljena slastica vrućih dana. Klasik kojeg ćete željeti stalno pripremati oduševit će vas jednostavnošću.
Podloga od keksiju umjesto biskvita te krema od limuna i sira predstavljaju savršenu kombinaciju ljetnog deserta.
Potrebno vam je:
– 14 keksiju (Digestive, Petit Beurre, odaberite po izboru)
– korica i sok 3 limuna
– 300 g kreme od limuna
– 500 g ricotte
– 600 g sirnog namaza poput Philadelphije ili ABC namaza
– 100 g rastopljenog maslaca
– 1 žlica škrobnog brašna
– 75 g smeđeg šećera
Priprema:
1. Za podlogu pomiješajte usitnjene kekse i maslac. Utisnite u namašćenu posudu i ostavite u hladnjaku da se ohladi.
2. U međuvremenu pomiješajte škrobno brašno sa sokom jednog limuna. Dodajte kremu od limuna, koricu jednog limuna i 2 žlice šećera i kuhajte do vrenja miješajući. Ohladite 20 minuta
3. Kako napaviti domaći kremu od limuna saznajte ovdje.
4. Pomiješajte ricottu, krem sir, ostatak korice od limuna, sok i šećer dok smjesa ne postane glatka. Spojite sve s prethodno dobivenom smjesom i namažite preko podloge od keksiju. Ohladite na minimalno 4 sata ili preko noći da odmori.
Izvor: Gastro_hr
Ovaj članak sigurno bi htjeli pročitati i vaši prijatelji. Podijelite ga!