
Salata od krumpira i tune – kad vam se baš i ne da kuhati…
Tuna, krumpir i kukuruz, pa još malo limunovog soka i tvdo kuhana jaja na najljepši će vas način zasititi u one dane kada vam se baš i ne da kuhati.
Ovisno o sezoni, sastojke u salati možete mijenjati prema svojoj želji, pa tako ovoj kombinaciji možete dodati rajčicu, papriku, šparoge, grašak ili mahune. Sjajna ideja bit će i dodatak maslina, a jedini začin koji će vam trebati bit će tek sol, papar i malo finog, domaćeg maslinovog ulja.
Potrebno vam je:
– 4 jaja
– 500 g krumpira
– 1 konzerva kukuruza
– 2 konzerve tune +
– 1 luk
– 1 žlica sjeckanog vlasca
– 1 žlica sjeckanog peršina
– limunov sok
– sol
– svježe mljeveni papar
Postupak pripreme:
1. Tvrdo kuhana jaja isperite hladnom vodom i ostavite da se ohlade.
2. Potom ih očistite i narežite na osmine.
3. Četkom operite krumpire i kuhajte oko 25 minuta da omekšaju.
4. Ogulite krumpire pa ih narežite na ploške.
5. Luk nasjeckajte na sitno.
6. Ubacite sve skupa u veću zdjelu.
7. Dodajte tunu iz konzerve, kukuruz, vlasac i peršin.
8. Začinite limunovim sokom, maslinovim uljem, soli i paprom.
9. Dobro pomiješajte i poslužite hladno.
Dobar tek!
Izvor: Gastro_hr
Ovaj članak sigurno bi htjeli pročitati i vaši prijatelji. Podijelite ga.