Naslovna  /  Fina papica   /  Ružice od jabuka i lisnatog tijesta

Ružice od jabuka i lisnatog tijesta

 

Za dobar rezultat ključno je kupiti lijepe crvene jabuke i narezati ih na podjednake, vrlo tanke kriške. Jednako precizna moraš biti i pri valjanju tijesta i rolanju. Dakle, nisu ti potrebne neke posebne slastičarske sposobnosti, već samo malo strpljenja.

Recept je dostatan za šest ružica, ali ti predlažemo da odmah napraviš duplu smjesu.

 

Sastojci:

  • lisnato tijesto (250 g)
  • 2 crvene jabuke
  • Sok polovice limuna
  • 3 žlice džema od breskve ili marelice
  • cimet
  • šećer u prahu za dekoraciju

 

Priprema:

  1. Zagrij pećnicu na 190 stupnjeva.
  2. Pripremi kalup za muffine.
  3. Pripremi veću posudu s malo vode i ulij limunov sok. 
  4. Jabuke dobro operi, nareži na pola i pažljivo izvadi sredinu.
  5. Reži ih na što tanje, podjednake kriške. 
  6. Kratko propirjaj jabuke u vodi i limunovom soku kako bi malo omekšale.
  7. Kad voda zavrije, makni ih s vatre i pusti da se ohlade.
  8. Razvaljaj komad lisnatog tijesta na podlozi posutoj brašnom. Potrudi se da tijesto bude vrlo tanko, a potom ga razreži na šest dugih traka.
  9. Premaži svaku traku džemom. Ako je pregust i bojiš se da bi mogla napraviti rupe u tijestu tijekom mazanja, pomiješaj ga s malo vode i zagrij na vatri ili u mikrovalnoj.
  10. Jabuke ocijedi i ravnomjerno rasporedi uz jedan rub tijesta, tako da vire malo iznad.
  11. Pospi cimetom po želji.
  12. Preklopi tijesto na pola po širini. Tako ćeš osigurati da džem ne iscuri i da jabuke stoje na mjestu.
  13. Zarolaj ih i položi u kalupe za muffine.
  14. Peci otprilike 40 minuta i provjeravaj nekoliko puta.
  15. Ako vidiš da su brzo poprimile boju s gornje strane, prekrij ih folijom.

 

 

 

Izvor: gastro.24sata.hr

Ovaj članak sigurno bi htjeli pročitati i Vaši prijatelji. Podijelite ga, isprintajte ili pošaljite e-mailom!

                                                         

Stvaranjem korisničkog računa na VOp portalu prihvaćate naše Uvjete korištenja