Naslovna  /  Fina papica   /  Rolada s uzorkom žirafe sigurno će te oraspoložiti

Rolada s uzorkom žirafe sigurno će te oraspoložiti

Zanimljiva kako mladima, tako i starima, ova rolada idealna je za popodnevna druženja ili proljetne i ljetne rođendane, pogotovo dječje. Zato, podigni rukave, pročitaj recept i baci se na njegovu izvedbu, a svakako nam pošalji i fotografiju rezultata koji će sigurni smo brzo nestati sa stola.

Sastojci za koru:

  • 6 jaja
  • 100 mL ulja
  • 3 žlice vruće vode
  • 6 žlica brašna
  • 4 žlice šećera
  • 2 žličice praška za pecivo
  • 2 žlice kakaa
  • 2 žlice čokolade u prahu  

Sastojci za punjenje:

  • 2 jaja
  • 100 g šećera 
  • 150 g čokolade
  • 1/2 žličice ekstrakta vanilije
  • 100 g maslaca
  • 2 velike banane  

 Priprema:

1. Za početak odvoji bjelanjke od žumanjaka. Od bjelanjaka napravi snijeg. Žumanjke električnim mikserom izmiksaj te im dodaj šećer.

2. Kada dobiješ pjenastu smjesu, dodaj ulje, dodatno izmiksaj pa postepeno dodaj brašno i prašak za pecivo, te na kraju vodu.

3. Zatim u dobivenu smjesu ručno i uz pomoć silikonske lopatice umiješaj bjelanjke, odnosno snijeg u smjesu od žumanjaka. Od dobivene smjese odvoji otprilike 10 žlica koje trebaš prebaciti u slastičarsku vrećicu i pomoću nje u dubokom limu obloženom masnim papirom iscrtaj uzorak žirafe.

4. Zatim stavi peći na dvije do četiri minute u prethodno zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva. Za to vrijeme u ostatak smjese dodaj kakao i čokoladu u prahu i dobro ju promiješaj.

5. Jednom pečen uzorak žirafe izvadi van i na njega ravnomjerno nanesi ostatak, sada smeđe, smjese.

6. Vrati lim u pećnicu i peci na 180 stupnjeva još dvadeset minuta. Izvadi čistu kuhinjsku krpu i na nju izvadi pečeni biskvit, još uvijek s masnim papirom.

 

Izvor: gastro.24sata.hr

Ovaj članak sigurno bi htjeli pročitati i Vaši prijatelji. Podijelite ga, isprintajte ili pošaljite e-mailom!

                                                          

 

 

Stvaranjem korisničkog računa na VOp portalu prihvaćate naše Uvjete korištenja