
Recept za najbolji mramorni kolač
Najbitnije je da mramorni kolač dobro ohladiš prije rezanja jer će se u suprotnome mrviti. Dok strpljivo čekaš, zagrij se šalicom čaja s medom i pusti da ti vrijeme proleti uz neki dobar film.
Sastojci:
- 230 g maslaca
- 250 g šećera
- 1 vanilin šećer
- 4 jaja
- 500 g brašna
- 1 prašak za pecivo
- 150 ml mlijeka
- 25 g kakaa
- prstohvat soli
- korica jednog limuna
Priprema:
- Izmiksaj maslac u pahuljastu smjesu sa 230 g šećera, vanilin šećerom i prstohvatom soli.
- Dodaj 120 ml mlijeka pa jedno po jedno jaje i dobro izmiksaj.
- Dodaj brašno pomiješano s praškom za pecivo, a zatim dobro promiješaj drvenom ili silikonskom žlicom.
- Podijelite tijesto na dva dijela.
- U jedan naribaj koricu limuna, a u drugi umiješaj kakao, preostalih 30 ml mlijeka i 20 g šećera.
- Kalup za tijesto namasti, a pećnicu zagrij na 180 stupnjeva.
- Naizmjence izlij smjesu u kalup za kruh ili kuglof.
- Pomiješaj smjesu štapićem za ražnjiće kako bi cijeli kolač bio prošaran.
- Peci otprilike sat vremena u zagrijanoj pećnici.
- Provjeri čačkalicom je li pečen pa ga dobro ohladi prije rezanja i serviranja.
Izvor: gastro.24sata.hr
Ovaj članak sigurno bi htjeli pročitati i Vaši prijatelji. Podijelite ga, isprintajte ili pošaljite e-mailom!
Share