Naslovna  /  Fina papica   /  Recept za najbolji mramorni kolač

Recept za najbolji mramorni kolač

Najbitnije je da mramorni kolač dobro ohladiš prije rezanja jer će se u suprotnome mrviti. Dok strpljivo čekaš, zagrij se šalicom čaja s medom i pusti da ti vrijeme proleti uz neki dobar film.

Sastojci:

  • 230 g maslaca
  • 250 g šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 4 jaja
  • 500 g brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 150 ml mlijeka
  • 25 g kakaa
  • prstohvat soli
  • korica jednog limuna

 

Priprema:

  1. Izmiksaj maslac u pahuljastu smjesu sa 230 g šećera, vanilin šećerom i prstohvatom soli.
  1. Dodaj 120 ml mlijeka pa jedno po jedno jaje i dobro izmiksaj.
  1. Dodaj brašno pomiješano s praškom za pecivo, a zatim dobro promiješaj drvenom ili silikonskom žlicom.
  1. Podijelite tijesto na dva dijela.
  1. U jedan naribaj koricu limuna, a u drugi umiješaj kakao, preostalih 30 ml mlijeka i 20 g šećera.
  1. Kalup za tijesto namasti, a pećnicu zagrij na 180 stupnjeva.
  1. Naizmjence izlij smjesu u kalup za kruh ili kuglof.
  1. Pomiješaj smjesu štapićem za ražnjiće kako bi cijeli kolač bio prošaran.
  1. Peci otprilike sat vremena u zagrijanoj pećnici.
  1. Provjeri čačkalicom je li pečen pa ga dobro ohladi prije rezanja i serviranja.  

 

 

 

Izvor: gastro.24sata.hr

Ovaj članak sigurno bi htjeli pročitati i Vaši prijatelji. Podijelite ga, isprintajte ili pošaljite e-mailom!

                                                         

Stvaranjem korisničkog računa na VOp portalu prihvaćate naše Uvjete korištenja