
Rashladite se domaćim sladoledom od vanilije
BROJ PORCIJA -4+
Vrijeme pripreme: do 90 min
Sastojci:
200 ml punomasnog kravljeg mlijeka
200 ml vrhnja za šlag
50 g šećera, kristal
3 kom žumanjka
mahuna vanilije
Priprema:
1. Pjenasto umutite žumanjke sa šećerom.
2. Zagrijte mlijeko s vrhnjem i nekoliko prutića vanilije. Prije nego što prokuha izvadite vaniliju, prelijte u posudu s jajima, pritom miješajući.
3. Stavite smjesu da se kuha na pari i miješajte dok se ne zgusne, pazeći da ne zavrije.
4. Ostavite da se ohladi, potom stavite u ledenicu na jedan do dva sata. Kada se krema stvrdne izvadite je iz posude, izmiksajte na maloj brzini par minuta. Vratite u ledenicu i ponovite postupak dva-tri puta u razmacima od jednog sata.
Poslužite ukrašeno čokoladom i šlagom.
Izvor: gastro.hr
Share