
Ramsayjeva carbonara gotova je za 10 minuta!
Tko može odoljeti sočnoj i kremastoj carbonari? Osim što je ukusna, priprema se u manje od 10 minuta. Ramsayeva carbonara razlikuje se od tradicionalnog talijanskog recepta i obogaćena je gljivama, graškom i čilijem.
Ako si uvijek u strci s vremenom ili ti se jednostavno ne da kuhati, ovaj recept je prava stvar za tebe!
Sastojci za 1 porciju:
- 2 žlice peršina, nasjeckani
- 2 češnja češnjaka, nasjeckana
- 1 čili, očišćen i nasjeckan
- 1 1/2 žlice Crème Fraîche
- 80 g slanine, izrezane na male komadiće
- 125 g špageta
- 30 g smrznutog graška
- 2 žumanjka
- 2 gljive, narezane
- Maslinovo ulje
- 50 g Grana Padano sira
- Sol i papar
Priprema: Zakuhaj vodu u loncu, posoli ju i dodaj tjesteninu. Kuhaj ju prema uputama na pakiranju.
Tavu stavi na srednje jaku vatru, dodaj žlicu maslinovog ulja, a zatim slaninu kad je ulje vruće. Dodaj malo papra te češnjak nakon otprilike dvije minute kuhanja, a zatim gljive i čili. Pirjaj dok slanina ne postane hrskava, a gljive lijepe zlatno smeđe boje. Posoli po ukusu.
Naribaj oko 40 grama Grana Padano sira preko žumanjaka. Zatim dodajte Crème Fraîche i sve promiješaj. Smjesi dodaj žličicu hladne vode kako bi bila sigurna da je tekuće konzistencije.
U tavu sa slaninom dodaj grašak te nastavi kuhati, dodajući oko tri žlice vode u kojoj se kuhala tjestenina.
Kad je tjestenina gotova, procijedi ju, ostavljajući malo tekućine za umak. Tjesteninu dodaj slanini i gljivama. Dobro ju izmiješaj te zatim sve prelij smjesom jaja i miješaj dok umak ne postane kremast. Na kraju dodaj peršin i serviraj.
Dobar tek!
Izvor: gastro.hr
Ovaj članak sigurno bi htjeli pročitati i Vaši prijatelji. Podijelite ga, isprintajte ili pošaljite e-mailom!