Naslovna  /  Fina papica   /  Puslice – najslađi zalogaji za savršeno Valentinovo

Puslice – najslađi zalogaji za savršeno Valentinovo

Bjelanjci ne moraju biti sobne temperature, ne morate ih dan prije izvaditi iz hladnjaka, niti morate imati točne omjere veličine bjelanjaka. Ono što vam je potrebno su dobar mikser i dobra pećnica. Puslice se ne peku već se suše na određenoj temperaturi o kojoj ću govoriti u samom receptu.

Sastojci:

 • 4 bjelanjka
 • 22 dag šećera u prahu
 • 1 žlica škrobnog brašna (gustina)

 

Postupak pripreme:

 1. Za početak idemo riješiti dilemu temperature bjelanjaka. Ja sam ih izvadila pola sata prije pripreme. Znači sasvim dovoljno, čisto da malo odahnu na sobnoj temperaturi.
 1. Bjelanjke stavite u posudu te miksajte na srednjoj brzini. Kada vam se zapjene, netom prije nego se pretvore u snijeg dodajte žlicu po žlicu šećera u prahu. Nastavite miksati i dodajte žlicu gustina odnosno škrobnog brašna.
 1. Za savršene puslice morate miksati 15 minuta. Trebate dobiti čvrst i sjajan snijeg. Znate onako kad vam na metlicama miksera ostane snijeg s onim uvrnutim slatkim vrhom.
 1. Kada ste izradili snijeg, po želji možete dodati i boju, ali boju stavljate na slastičarsku vrećicu. S kistom po dužini vrećice napravite crtu u željenoj boji.
 1. Na lim stavite papir za pečenje. U slastičarsku vrećicu stavite željeni oblik kojim želite izraditi puslice. Prilikom pečenja tj. sušenja malo će se napuhnuti, pa pripazite da ne budu preblizu jedna drugoj.
 1. Puslice se suše na 100°C, sat vremena. Moraju vam ostati bijele, stoga je ovo idealno vrijeme i temperatura sušenja.
 1. Kada su gotove, same vam se odvajaju od podloge. Bit je da vam budu izvana hrskave a to ćete postići ako imate u pećnici ventilator.
 1. Pustite da se ohlade i poslužite. 

Izvor: Gastro

Ovaj članak sigurno bi htjeli pročitati i Vaši prijatelji. Podijelite ga!

Stvaranjem korisničkog računa na VOp portalu prihvaćate naše Uvjete korištenja