Naslovna  /  Fina papica   /  Punjene tikvice: Savršeno ukusni sočni “brodići”

Punjene tikvice: Savršeno ukusni sočni “brodići”

Sezona ove zdrave namirnice traje do srpnja, a popis recepata je poduži. Ako želite pojesti nešto ukusno, ali ne želite potrošiti previše vremena i novaca, napravite dobro poznate punjene tikvice. Potrebne su namirnice koje uglavnom svi imaju u smočnici, a moći ćete ga servirati nakon samo 45 minuta. Recept je idealan za kasne ručkove tijekom radnog tjedna, a uz okus, prednost je i vrlo malo prljavog posuđa.

Sastojci:

  • 700 grama tikvice
  • 1 ½ šalice krušnih mrvica
  • 100 grama naribane gaude
  • ¼ šalice sitno sjeckanog luka
  •   2 žlice svježeg sjeckanog peršina  
  • 1 čajna žličica soli
  • ¼ šalice naribanog parmezana
  • 2 jaja
  • 2 žlice maslaca

Postupak:

  1. Kuhati tikvice u slanoj vodi dok ne omekšaju. Pustite ih da malo odstoje te nakon toga prepolovite i izdubite.
  2. Ostatak mesa tikvice narežite, pomiješajte s krušnim mrvicama, naribanom gaudom, lukom, peršinom, soli i većinom parmezana te povežite smjesu jajima.
  3. Na vrh stavite maslac i ostatak parmezana. Pecite pola sata u pećnici prethodno zagrijanoj na 170 stupnjeva.

Savjet: Najukusnije su tikvice duge do 15 centimetara, a u hladnjaku ih nakon kupovine možete držati do tjedan dana.

Dobar tek!

Izvor: Gastro.hr

Stvaranjem korisničkog računa na VOp portalu prihvaćate naše Uvjete korištenja