Naslovna  /  Fina papica   /  Punjena paprika – zauvijek omiljeno ljetno jelo

Punjena paprika – zauvijek omiljeno ljetno jelo

Kada bismo morali birati jedno jelo u kojem bismo uživali cijelog ljeta, to bi svakako bile punjene paprike. Već dobro poznatu kombinaciju mljevenog mesa i riže začinite bazičnim sastojcima, ubacite je u očišćene paprike, pa dodajte i pokoji začin po svojoj želji.

Lažni pomfit od palente i začinskog bilja

Mi umaku od rajčice volimo dodati prstohvat cimeta koji na sjajan način ističe okuse u jelu. Punjenu ili filanu papriku poslužite uz koju fetu domaćeg kruha, a ostatak spremite u hladnjak. Jer, ne kaže se uzalud da su sarma i punjena paprika svakim novim danom još malo bolje.

Potrebno vam je:

4 velike paprike

400 g miješanog mljevenog mesa

100 g skuhane riže

1 luk

1 jaje

2 režnja češnjaka

1 šaka svježeg peršina

2 lovorova lista

– 800 ml pasirane rajčice

– 1 žličica šećera

– Prstohvat cimeta

– Sol, papar

Postupak pripreme:

1. U većoj zdjeli rukama pomiješajte mljeveno meso, jaje, rižu, sitno sjeckani luk, peršin i češnjak. Začinite soli i paprom.

2. Paprike najprije dobro operite, pa im pažljivo odstranite gornji dio i koštice.

3. Paprike punite dobivenom smjesom od mljevenog mesa.

4. U veliku posudu dodajte pasiranu rajčicu, vode po želji, sol, papar, lovorov list i prstohvat cimeta. Dodati možete i malo soli, a želite li, prije dodavanja rajčice, na malo maslinovog ulja možete zapržiti brašno.

5. Dodajte punjene paprike i kuhajte oko sat vremena.

Dobar tek!

Izvor:Gastro_hr

Stvaranjem korisničkog računa na VOp portalu prihvaćate naše Uvjete korištenja