Naslovna  /  Fina papica   /  Pulled chicken ili trgana piletina u slasnom domaćem umaku

Pulled chicken ili trgana piletina u slasnom domaćem umaku

Ovo meso fantastično će se slagati i unutar peciva, na šniti kruha te kao dodatak riži ili usitnjenoj cvjetači, a uz njega poslužiti možeš i popularnu coleslaw salatu.

Sastojci:

  • 500 g piletine (prsa ili otkošteni zabatci)
  • 200 g paste ili umaka od rajčice
  • 170 mL balzamičnog octa
  • 1/2 žličice morske soli
  • 1 žličica češnjaka u prahu
  • 1 žličica dimljene paprike
  • ½ žličice crnog papra
  • 2 žlice javorovog sirupa (ili meda)

Priprema:

1. Zagrij pećnicu na 150 stupnjeva. Pileća prsa ili bedra stavi na lim za pečenje.

2. Oštrim nožem napravi nekoliko proreza.

3. Pomiješaj sastojke za umak u manjoj zdjelici.

4. Prelij umak preko piletine, premazujući ravnomjerno.

5. Rukama provjeri da umak uđe i u sam prorez napravljen na mesu.

6. Posudu za pečenje čvrsto pokrij dvostrukim slojem folije i stavi u pećnicu.

7. Peci oko dva i pol do tri sata. Izvadi iz pećnice.

8. Pažljivo ukloni foliju, pusti da sva para izađe, a zatim ju ukloni i ostavi piletinu da se ohladi na 5 minuta.

9. Nožem i vilicom zatim razdvoji i usitni meso u posudi za pečenje i dobro ga promiješaj s umakom unutar lima za pečenje.

10. Trganu ili izvučenu piletinu posluži preko kruha, obične ili smeđe riže ili usitnjene cvjetače. U slast!

Izvor: gastro.24sata.hr

Ovaj članak sigurno bi htjeli pročitati i Vaši prijatelji. Podijelite ga, isprintajte ili pošaljite e-mailom!                     

Stvaranjem korisničkog računa na VOp portalu prihvaćate naše Uvjete korištenja