Naslovna  /  Fina papica   /  Proljetna bučnica: Štrudl sa sirom i tikvicom

Proljetna bučnica: Štrudl sa sirom i tikvicom

Zaigraj se, pusti mašti na volju i zapiši ovaj recept, vjeruj, tražit će se repete.

Sastojci:

  • kore za savijače 500 g sira
  • 2 jaja
  • 150 g maslaca
  • 1 veća tikvica
  • Sol, papar

Priprema:

1. Maslac otopi, tikvicu naribaj, posoli i pusti da odstoji, pa ju ocijedi i pomiješaj sa sirom. 

2. Dodaj i dva jaja, sol i papar te dobro pomiješaj. Svaku koru premaži maslacem, a zatim po dvije zalijepi zajedno, premaži još jednom onu gornju i po njoj rasporedi nadjev. Zarolaj.

3. Zarolane štrudle stavi u lim koji si premazala maslacem.

4. Svaku štrudlu premaži maslacem i peci na 200 stupnjeva oko 20 minuta ili dok ne poprimi zlatnu boju.

 

Izvor: gastro.24sata.hr

Ovaj članak sigurno bi htjeli pročitati i Vaši prijatelji. Podijelite ga, isprintajte ili pošaljite e-mailom!

                                                          

Stvaranjem korisničkog računa na VOp portalu prihvaćate naše Uvjete korištenja