
Proljetna bučnica: Štrudl sa sirom i tikvicom
Zaigraj se, pusti mašti na volju i zapiši ovaj recept, vjeruj, tražit će se repete.
Sastojci:
- kore za savijače 500 g sira
- 2 jaja
- 150 g maslaca
- 1 veća tikvica
- Sol, papar
Priprema:
1. Maslac otopi, tikvicu naribaj, posoli i pusti da odstoji, pa ju ocijedi i pomiješaj sa sirom.
2. Dodaj i dva jaja, sol i papar te dobro pomiješaj. Svaku koru premaži maslacem, a zatim po dvije zalijepi zajedno, premaži još jednom onu gornju i po njoj rasporedi nadjev. Zarolaj.
3. Zarolane štrudle stavi u lim koji si premazala maslacem.
4. Svaku štrudlu premaži maslacem i peci na 200 stupnjeva oko 20 minuta ili dok ne poprimi zlatnu boju.
Izvor: gastro.24sata.hr
Ovaj članak sigurno bi htjeli pročitati i Vaši prijatelji. Podijelite ga, isprintajte ili pošaljite e-mailom!
Share