
Pripreme za Uskrs: Slani muffini s mladim lukom
Znamo da je s ovakvim poslasticama teško čekati pa recept slobodno testiraj i koji dan ranije.
Sastojci:
- 250 g glatkog brašna
- 1 žličica praška za pecivo
- ½ žličice suhog origana
- 240 ml mlijeka
- 2 velika jaja
- 50 ml maslinovog ulja
- 150 g naribanog sira
- 3 mlada luka
Priprema:
1. Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva. Namasti standardni kalup za 12 muffina ili pripremi 12 čvrstih košarica.
2. Izmiksaj jaja, dodaj mlijeko i maslinovo ulje. Potom dodaj sve suhe sastojke, brašno, prašak za pecivo, sol i origano, pa sjedini drvenom žlicom ili špatulom.
3. Na kraju umiješaj naribani sir i sitno nasjeckani mladi luk.
4. Tijestom napuni kalupe, ali ne do vrha jer će se tijekom pečenja dignuti, pa ih peci u zagrijanoj pećnici 20-25 minuta.
5. Provjeri čačkalicom jesu li gotovi. Pričekaj da se ohlade prije posluživanja!
Izvor: gastro.24sata.hr
Ovaj članak sigurno bi htjeli pročitati i Vaši prijatelji. Podijelite ga, isprintajte ili pošaljite e-mailom!