
Prežgana juha – ukusan “lijek” naših baka
Osim osnovnih sastojaka možeš se poigrati s dodacima kao što su kim, krutoni, njoklice ili čak slanina.
Sastojci:
- 40 g ulja ili masti
- 30 g brašna
- mljevena paprika
- češnjak (po želji)
- 1 l hladne vode
- jaje (po želji)
- sol, papar
Priprema:
- Na ulju ili masti poprži brašno dok ne dobije ugodnu svijetlosmeđu boju, a zatim dodaj na njega malo mljevene paprike.
- Ako voliš nešto aromatičniji okus, prije dodavanja brašna, na masti preprži malo sitno nasjeckanog češnjaka.
- Polagano ulijevaj hladnu vodu kako se ne bi stvorile grudice od brašna.
- Dodaj sol i papar po želji i promiješaj.
- Nakon što zavrije, kuhaj još 10 – 15 minuta na laganoj vatri, a po želji u ovom koraku dodaj i jaje koje si prethodno razmutila u posudici.
- Gotovu juhu posluži uz kruh ili u nju dodaj noklice ili popržene kockice kruha.
Izvor: gastro.24sata.hr
Ovaj članak sigurno bi htjeli pročitati i Vaši prijatelji. Podijelite ga, isprintajte ili pošaljite e-mailom!
Share