Naslovna  /  Fina papica   /  Prežgana juha – ukusan “lijek” naših baka

Prežgana juha – ukusan “lijek” naših baka

 

Osim osnovnih sastojaka možeš se poigrati s dodacima kao što su kim, krutoni, njoklice ili čak slanina.

 

Sastojci:

  • 40 g ulja ili masti
  • 30 g brašna
  • mljevena paprika
  • češnjak (po želji)
  • 1 l hladne vode
  • jaje (po želji)
  • sol, papar

 

Priprema:

  1. Na ulju ili masti poprži brašno dok ne dobije ugodnu svijetlosmeđu boju, a zatim dodaj na njega malo mljevene paprike.
  1. Ako voliš nešto aromatičniji okus, prije dodavanja brašna, na masti preprži malo sitno nasjeckanog češnjaka.
  1. Polagano ulijevaj hladnu vodu kako se ne bi stvorile grudice od brašna. 
  1. Dodaj sol i papar po želji i promiješaj.
  1. Nakon što zavrije, kuhaj još 10 – 15 minuta na laganoj vatri, a po želji u ovom koraku dodaj i jaje koje si prethodno razmutila u posudici.
  1. Gotovu juhu posluži uz kruh ili u nju dodaj noklice ili popržene kockice kruha.

 

 

 

Izvor: gastro.24sata.hr

Ovaj članak sigurno bi htjeli pročitati i Vaši prijatelji. Podijelite ga, isprintajte ili pošaljite e-mailom!

                                                         

Stvaranjem korisničkog računa na VOp portalu prihvaćate naše Uvjete korištenja