Naslovna  /  Fina papica   /  Pozdravite se s ljetom uz mileram kolač sa smokvama

Pozdravite se s ljetom uz mileram kolač sa smokvama

Navedeni sastojci su idealni za klasičan kalup za torte od 23 cm.

Za tijesto je potrebno:

  • 250 g brašna
  • 100 g šećera
  • 1 prašak za pecivo
  • 1 vanilin šećer
  • 100 g maslaca
  • 1 jaje

 Priprema tijesta:

  1. Rukama razmrviti maslac u brašnu te dodati sve ostale sastojke.
  2. Umijesiti prhko tijesto, umotati u prianjajuću foliju i ostaviti u hladnjaku minimalno sat vremena.
  3. Razvaljati tijesto i prebaciti u namašćen i pobrašnjen kalup za pečenje tako da tijestom obložite i dno i bočne stijenke kalupa.

Za punjenje je potrebno:

  • pola litre mlijeka
  • 2 pudinga od vanilije
  • 200 g šećera
  • 800 g milerama

 Priprema punjenja:

  1. Zakuhati mlijeko sa šećerom i u njemu skuhati puding od vanilije.
  2. U gotov i još vreo puding dodati mileram sobne temperature.
  3. Dobro izmiješati koristeći mikser te preliti preko razvaljanog tijesta.
  4. Peći oko sat vremena na 180 stupnjeva.
  5. Ostaviti kolač da se u potpunosti ohladi i dekorirati po želji. Ja sam koristila svježe smokve i na kraju dodala preljev za torte.

Izvor: gastro.24sata.hr 

Ovaj članak sigurno bi htjeli pročitati i vaši prijatelji. Podijelite ga, isprintajte ili pošaljite e-mailom!

By creating an account you are accepting our Terms & Conditions