Naslovna  /  Fina papica   /  Popečci od krumpira sa začinskim biljem

Popečci od krumpira sa začinskim biljem

Hrskavi popečci od krumpira bogati začinima gotovi su vrlo brzo, a i krumpir je namirnica koju uvijek imamo u našim kuhinjama.

Može poslužiti kao odličan međuobrok kada samo želite nešto prizalogajiti, a može i poslužiti kao hrskavi prilog u glavnim jelima ili dodatak uz variva.

Potrebno vam je:

– 450 g krumpira

– 1 crveni luk

– 4 žlica maslinova ulja

– 1 prstohvat muškatnog oraščića

– 1 jaje

– vlasac

– 2 žlice brašna

– majčina dušica

– sol

– svježe mljeveni papar

– peršin

Priprema:

1. Krumpir ogulimo, skuhamo, ocijedimo i ohladimo. Luk oljuštimo i sitno nasjeckamo.

2. Pećnicu zagrijemo na 180 °C, naribamo krumpir i pomiješamo ga sa svim sastojcima jedino ne s uljem.

3. U tavu s malo zagrijanim uljem stavimo smjesu s krumpirom, utisnuvši je u 1 debelu palačinku.Pečemo na vatri srednje jačine 5 minuta.

4. Na tavu stavimo tanjur, preokrenemo galette pa vratimo u tavu i pečemo drugu stranu još 5 minuta.

5. Zapečemo u pećnici oko 15 minuta i odmah poslužimo.

Dobar tek!

Stvaranjem korisničkog računa na VOp portalu prihvaćate naše Uvjete korištenja