Naslovna  /  Fina papica   /  Pogača s porilukom

Pogača s porilukom

Broj porcija: 6

Sastojci:

    300 g pšeničnog brašna

    15 g kvasaca, svježeg

    sol

    400 g poriluka (cijeli)

    250 g mozzarelle

    maslac, slani

    1 mala žlica šećera

Priprema:

1. Izmrvite kvasac i rastopite ga u 1/2 čaše tople vode. Pospite dasku brašnom i u centar stavite kvasac i malo soli, pa zamijesite tijesto dodavajući vode koliko je potrebno. Mijesite dok ne dobijete glatko i čvrsto tijesto, zatim ga pokrijte i ostavite da se diže oko 1 sat.

2. U međuvremenu operite poriluk i narežite ga, pa popržite na tavi na malo maslaca i 1/2 čaše vode, posolite i promiješajte.

3. Premažite maslacem okruglu posudu za pizzu, raširite po njoj dignuto tijesto, pokrijte krpom i ostavite sa strane.

4. Zagrijte pećnicu na 220 stupnjeva C. Rasporedite poriluk po tijestu, pospite ga sa malo šećera i tankim kriškicama mozzarelle.

   Pecite u pećnici 1/4 sata i odmah poslužite.

Izvor: gastro.hr

Stvaranjem korisničkog računa na VOp portalu prihvaćate naše Uvjete korištenja