Naslovna  /  Fina papica   /  Počasti se vrućom bijelom čokoladom s cimetom, đumbirom i anisom

Počasti se vrućom bijelom čokoladom s cimetom, đumbirom i anisom

 

Isprobali smo mnoštvo različitih kombinacija, s vinom, oraščićima i različitim začinima, a među najdražima nam je zapravo vruća bijela čokolada. Isprobaj već danas!

 

Sastojci:

  • 180 g bijele čokolade
  • 250 ml vode
  • 350 ml mlijeka
  • 2 žlice smeđeg šećera
  • 2 zvjezdasta anisa
  • 1 štapić cimeta
  • 2 tanka „listića“ đumbira

 

Priprema:

  1. U posudu ulij vodu i ubaci anis, cimet i đumbir.
  2. Pričekaj da zavrije i pusti da krčka desetak minuta.
  3. Dodaj smeđi šećer i miješaj dok se ne otopi. 
  4. Smanji vatru i u smjesu ulij mlijeko. Pričekaj za zavrije.
  5. Za to vrijeme u veću posudu natrgaj bijelu čokoladu. 
  6. Izvadi začine iz zagrijanog mlijeka i prelij čokoladu.
  7. Pričekaj minutu, a potom miješaj dok se ne otopi.
  8. Pripremljenu vruću čokoladu podijeli u šalice i pospi cimetom.

 

 

Izvor: gastro.24sata.hr

Ovaj članak sigurno bi htjeli pročitati i Vaši prijatelji. Podijelite ga, isprintajte ili pošaljite e-mailom!

                                                         

Stvaranjem korisničkog računa na VOp portalu prihvaćate naše Uvjete korištenja