Naslovna  /  Obitelj&djeca   /  Plodnost muškaraca: Budući tatice trebali bi nosite bokserice umjesto uskih slip gaćica

Plodnost muškaraca: Budući tatice trebali bi nosite bokserice umjesto uskih slip gaćica

National Institute of Child Health and Development sa Sveučilišta Stanford 12 je mjeseci provodio istraživanje među 500 muškaraca u kojem se proučavala veza između izbora donjeg rublja i kvalitete DNA u njihovim spermijima.

Otkrili su da muškarci koji tijekom dana nose bokserice te spavaju goli, imaju čak 25% manje oštećene DNA u svojim spermijima, u usporedbi s muškarcima koji nose slip gaćice tijekom dana i tijekom spavanja.

Drugim riječima, vrsta donjeg rublja koje muškarac nosi duži period tijekom dana i noći izravno utječe na kvalitetu njegovih spermija. Bolja kvaliteta spermija znači i veću plodnost za muškarca.

Slične rezulatate dalo je i jedno starije istraživanje iz 2012. godine, a ovo najnovije samo ga je potvrdilo.

“Već neko vrijeme znamo da muškarci koji povećavaju temperaturu na području testisa, bilo zbog izloženosti toplini na radnom mjestu, bilo nošenjem uskog donjeg rublja, imaju slabiju kvalitetu spermija, u usporedbi s muškarcima koji testise drže rashlađenima”, kažu stručnjaci.

Stoga, ako pokušavate začeti, svakako razmislite i o promjeni navika u izboru donjeg rublja.

Ova studija predstavljena je na godišnjoj konferenciji Američkog društva za reproduktivnu medicinu koji se upravo održava u Baltimoreu.

Izvor: klinfo.hr

Stvaranjem korisničkog računa na VOp portalu prihvaćate naše Uvjete korištenja