Naslovna  /  Kolumne   /  Plava kosa uvijek u modi

Plava kosa uvijek u modi

Žene sa blond prirodnom bojom kose u rimsko doba smatrali su najprivlačnijim ženam tog doba,blond kosa je inspirirana i brojne renesansne umjetnike koji su njezinu pojavnost izjednačavali s nebeskim i nedodirljivim.Fenomen plavuše opstao je do današnjeg dana.Brojne su  poznate plavuše postale ikone ženske ljepote poput: Marlyn Mnroe, Jean Harlow, Brigit Bardo, Kate Moss, i mnoge druge.

Sa blond kosom privlači se mnogo pažnje, tako ona i zahtjeva brigu i održavanje. Blond boje mogu bitit tople i hladne mogu prelaziti iz boja toplih smeđih prošarani svijetlim pramenovima,pramenovanje cijele kose i naravno bojenje cijele kose u platinaste tonove,bronde- najnoviji hit u svijetu, ombre, flamboyage.

Bitno je naglasitit koliko je potrebno održavanje i njega takve kose,kod platinasti tonova znači izrazito svijetlih potrebno je odlaziti jednom mjesečno kod frizera  ne samo da se postigne isti ton od korijena do vrha več  profrsionalnim savjetima frizera kako je  potrebno takvu kosu  njegovati  i održavati specijalnim šamopnima te njegama za blond kosu.

Stvaranjem korisničkog računa na VOp portalu prihvaćate naše Uvjete korištenja