Naslovna  /  Fina papica   /  Pita od jabuka na moderan način – miris i okus kojem nećete odoljeti!

Pita od jabuka na moderan način – miris i okus kojem nećete odoljeti!

Sastojci za tijesto:

  • 30 dag brašna
  • 20 dag maslaca ili margarina
  • 10 dag šećera
  • 2 žumanca
  • malo ruma
  • korica od limuna
  • vanilin šećer
  • malo soli
  • jedno jaje (za premazivanje)
  • šećer u prahu

Sastojci za nadjev:

  • 90 dag jabuka
  • 4 dag grožđica
  • 4 dag oraha
  • 7 dag šećera
  • korica od limuna
  • cimet
  • mrvice po potrebi

Tko voli malo slađu pitu, može promijeniti omjer šećera, jabuka i grožđica. No, valja paziti da ne bude previše soka kako bi se tijesto dobro ispeklo.

PRIPREMA:

  1. Suhe sastojke (brašno, šećer, vanilin šećer, sol) pomiješajte s natrganim maslacem, rumom, žumancem i naribanom koricom od limuna. Zamijesite tijesto i pustite neka odmara.
  2. Polovicu tijesta stavite u kalup i pecite nekoliko minuta na 180 °C.
  3. U međuvremenu, ogulite i narežite (ili izribajte) jabuke te ih u posudi pomiješajte s orasima, šećerom, cimetom i koricom limuna.
  4. Kada tijesto bude napola ispečeno, dodajte nadjev.
  5. Od preostaloga tijesta izrežite tanke šnite i posložite ih na vrh nadjeva.
  6. Prije pečenja vrh pite premažite jajetom.
  7. Pitu pecite u pećnici 35 minuta na 200 °C.
  8. Ohlađenu pitu pospite šećerom u prahu.

Dobar tek!

Izvor: ordinacija.vecernji.hr

Ovaj članak sigurno bi htjeli pročitati i vaši prijatelji. Podijelite ga, isprintajte ili pošaljite e-mailom!

Stvaranjem korisničkog računa na VOp portalu prihvaćate naše Uvjete korištenja