
Pita od jabuka na moderan način – miris i okus kojem nećete odoljeti!
Sastojci za tijesto:
- 30 dag brašna
- 20 dag maslaca ili margarina
- 10 dag šećera
- 2 žumanca
- malo ruma
- korica od limuna
- vanilin šećer
- malo soli
- jedno jaje (za premazivanje)
- šećer u prahu
Sastojci za nadjev:
- 90 dag jabuka
- 4 dag grožđica
- 4 dag oraha
- 7 dag šećera
- korica od limuna
- cimet
- mrvice po potrebi
Tko voli malo slađu pitu, može promijeniti omjer šećera, jabuka i grožđica. No, valja paziti da ne bude previše soka kako bi se tijesto dobro ispeklo.
PRIPREMA:
- Suhe sastojke (brašno, šećer, vanilin šećer, sol) pomiješajte s natrganim maslacem, rumom, žumancem i naribanom koricom od limuna. Zamijesite tijesto i pustite neka odmara.
- Polovicu tijesta stavite u kalup i pecite nekoliko minuta na 180 °C.
- U međuvremenu, ogulite i narežite (ili izribajte) jabuke te ih u posudi pomiješajte s orasima, šećerom, cimetom i koricom limuna.
- Kada tijesto bude napola ispečeno, dodajte nadjev.
- Od preostaloga tijesta izrežite tanke šnite i posložite ih na vrh nadjeva.
- Prije pečenja vrh pite premažite jajetom.
- Pitu pecite u pećnici 35 minuta na 200 °C.
- Ohlađenu pitu pospite šećerom u prahu.
Dobar tek!
Izvor: ordinacija.vecernji.hr
Ovaj članak sigurno bi htjeli pročitati i vaši prijatelji. Podijelite ga, isprintajte ili pošaljite e-mailom!
Share