Naslovna  /  Fina papica   /  Piletina s povrćem iz jednog lonca

Piletina s povrćem iz jednog lonca

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Sastojci:

  •     1 žlica suncokretovog ulja
  •     1 kom luk, crveni
  •     1 kom paprika, zelena
  •     4 kom pile (crno meso – batak, zabatak)
  •     2 mala žličice currya
  •     1 šalica riža, polirana (ili brašno )
  •     100 ml pileći temeljac
  •     30 g ledo minestrone povrće
  •     sol
  •     svježe mljeveni papar

Priprema:

1. Zagrijte malo ulja u tavi te prepržite nasjeckani luk i papriku nekoliko minuta. Dodajte komade piletine i pržite ih dok ne dobiju boju. Dodajte curry i rižu pa prokuhajte još minutu.

2. Ulijte pileći temeljac i dodajte pola zamrznutog povrća. Neka provrije pa prekrijte poklopcem.
Prema potrebi, dodajte malo vode. Kuhajte deset minuta pa dodajte ostatak povrća. Kuhajte dok riža ne “popije” većinu tekućine.
Dobro promiješajte, začinite i poslužite.
Piletinu u ovom receptu možete zamijeniti puretinom, a ako ne volite zabatke, upotrijebite pileća prsa.

Izvor: Gastro

Ovaj članak sigurno bi htjeli pročitati i Vaši prijatelji. Podijelite ga!

Stvaranjem korisničkog računa na VOp portalu prihvaćate naše Uvjete korištenja