Naslovna  /  Fina papica   /  Pileći zabatci u umaku od brusnica i balzamičnog octa

Pileći zabatci u umaku od brusnica i balzamičnog octa

Ako ti je dosadilo klasično pečeno pile, posluži sočne zabatke u umaku od brusnica, balzamičnog octa i naranče. Priprema traje 40-ak minuta, a količina je dovoljna za tri osobe.

Serviraj uz pire, pečeni krumpir, rižu ili pak kuhano povrće. Dobar tek!

Sastojci:

  • 1 žlica smeđeg šećera
  • Ružmarin
  • 80 ml balzamičnog octa
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 500 g pilećih zabataka
  • 2 žlice maslaca
  • 50 g svježih brusnica
  • 2 režnja češnjaka
  • Timijan
  • Korica jedne naranče

Priprema:

Zagrij pećnicu na 160 stupnjeva. U velikoj tavici zagrij maslinovo ulje, položi zabatke kožom prema dolje i peci dok koža ne bude hrskava. Makni piletinu iz tavice i prebaci na tanjur. U istoj tavi otopi maslac, a potom dodaj brusnice, ocat, nasjeckani češnjak, smeđi šećer i koricu naranče. Vrati piletinu i dodaj ružmarin i timijan. Pusti da krčka šest do sedam minuta, sve dok brusnice ne omekšaju. Ubaci u pećnicu i peci 20-ak minuta, sve dok zabatci ne poprime lijepu zlatnu boju.

Serviraj odmah!

Fotografija: Getty Images

Izvor: gastro.hr

Ovaj članak sigurno bi htjeli pročitati i Vaši prijatelji. Podijelite ga, isprintajte ili pošaljite e-mailom!

Stvaranjem korisničkog računa na VOp portalu prihvaćate naše Uvjete korištenja