Naslovna  /  Fina papica   /  Pileće rolice sa sirom i špinatom

Pileće rolice sa sirom i špinatom

 

Piletinu možeš poslužiti samu, uz rižu, tjesteninu, proso ili drugi prilog po želji.

 

Sastojci: 

  • 1 pileća prsa nasjeckana na šnicle
  • 4 šake špinata
  • 2 šalice mozzarelle
  • 1 glavica luka
  • 2 režnja češnjaka
  • 5 žlica sitno ribanog parmezana
  • 2 šalice krušnih mrvica
  • 60 g maslaca
  • maslinovo ulje
  • sol
  • papar

 

Priprema:

  1. Na malo maslinovog ulja propirjaj luk. Kada omekša, dodaj mu češnjak i špinat pa pirjaj dok špinat ne povene, oko tri do pet minuta.
  2. Začini soli i paprom.
  3. Ohladi, a zatim dodaj ribanu mozzarellu i parmezan.
  4. Piletinu nareži na jednake šnicle pa na svaki položi dio smjese i zarolaj ih. 
  5. Ako želiš biti sigurna da ti nadjev neće iscuriti, pomozi si čačkalicama.
  6. U manju posudu stavi krušne mrvice i uvaljaj piletinu u iste.
  7. Rasporedi po vatrostalnoj posudi pa na svaku rolicu dodaj komadić maslaca. 
  8. Radiš li umak od rajčica, pomiješaj pelate, dvije žlice maslinovog ulja, jedan režanj češnjaka, bosiljak, sol i papar. Stavi ga na dno posude pa u umak uroni piletinu.
  9. Pospi ostatkom mozzarelle i zapeci do zlatne boje, oko pola sata na 180 stupnjeva.

 

 

Izvor: gastro.24sata.hr

Ovaj članak sigurno bi htjeli pročitati i Vaši prijatelji. Podijelite ga, isprintajte ili pošaljite e-mailom!

                                                         

Stvaranjem korisničkog računa na VOp portalu prihvaćate naše Uvjete korištenja