
Pileće rolice sa sirom i špinatom
Piletinu možeš poslužiti samu, uz rižu, tjesteninu, proso ili drugi prilog po želji.
Sastojci:
- 1 pileća prsa nasjeckana na šnicle
- 4 šake špinata
- 2 šalice mozzarelle
- 1 glavica luka
- 2 režnja češnjaka
- 5 žlica sitno ribanog parmezana
- 2 šalice krušnih mrvica
- 60 g maslaca
- maslinovo ulje
- sol
- papar
Priprema:
- Na malo maslinovog ulja propirjaj luk. Kada omekša, dodaj mu češnjak i špinat pa pirjaj dok špinat ne povene, oko tri do pet minuta.
- Začini soli i paprom.
- Ohladi, a zatim dodaj ribanu mozzarellu i parmezan.
- Piletinu nareži na jednake šnicle pa na svaki položi dio smjese i zarolaj ih.
- Ako želiš biti sigurna da ti nadjev neće iscuriti, pomozi si čačkalicama.
- U manju posudu stavi krušne mrvice i uvaljaj piletinu u iste.
- Rasporedi po vatrostalnoj posudi pa na svaku rolicu dodaj komadić maslaca.
- Radiš li umak od rajčica, pomiješaj pelate, dvije žlice maslinovog ulja, jedan režanj češnjaka, bosiljak, sol i papar. Stavi ga na dno posude pa u umak uroni piletinu.
- Pospi ostatkom mozzarelle i zapeci do zlatne boje, oko pola sata na 180 stupnjeva.
Izvor: gastro.24sata.hr
Ovaj članak sigurno bi htjeli pročitati i Vaši prijatelji. Podijelite ga, isprintajte ili pošaljite e-mailom!
Share