
Pileće rolice sa sirom i špinatom
Zbog aromatičnih dodataka poput špinata i parmezana, rolice pripremljene na ovaj način bit će posve drugačije od svih koje ste do sada okusili. Ako želite da jelo bude još sočnije, dodajte mu i umak od rajčice pa u rekordnom roku uživajte u sjajnom i raskošnom ručku.
Piletinu možete poslužiti samu, uz rižu, tjesteninu, proso ili drugi prilog po želji.
Sastojci:
- 1 pileća prsa nasjeckana na šnicle
- 4 šake špinata
- 2 šalice mozzarelle
- 1 glavica luka
- 2 režnja češnjaka
- 5 žlica sitno ribanog parmezana
- 2 šalice krušnih mrvica
- 60 g maslaca
- maslinovo ulje
- sol, papar
Priprema:
1. Na malo maslinovog ulja propirjaj luk. Kada omekša, dodaj mu češnjak i špinat pa pirjaj dok špinat ne povene, oko tri do pet minuta.
2. Začini solju i paprom.
3. Ohladi, a zatim dodaj ribanu mozzarellu i parmezan.
4. Piletinu nareži na jednake šnicle pa na svaki položi dio smjese i zarolaj ih. Ako želiš biti siguran/na da ti nadjev neće iscuriti, pomozi si čačkalicama.
5. U manju posudu stavi krušne mrvice i uvaljaj piletinu u iste.
6. Rasporedi po vatrostalnoj posudi pa na svaku rolicu dodaj komadić maslaca.
7. Radiš li umak od rajčica, pomiješaj pelate, dvije žlice maslinovog ulja, jedan režanj češnjaka, bosiljak, sol i papar. Stavi ga na dno posude pa u umak uroni piletinu.
8. Pospi ostatkom mozzarelle i zapeci do zlatne boje, oko pola sata na 180 stupnjeva.
Izvor: gastro.24sata.hr
Ovaj članak sigurno bi htjeli pročitati i Vaši prijatelji. Podijelite ga, isprintajte ili pošaljite e-mailom!