Naslovna  /  Fina papica   /  Pikantni grah

Pikantni grah

Sastojci:

BROJ PORCIJA: 6+

  •     1000 g mljevena junetina
  •     3 kom  luk, crveni
  •     2 kom čili papričica, sušena
  •     6 šalica šampinjoni (uzgojeni)
  •     sol, papar
  •     3 žlica kim
  •     800 ml pelati
  •     1 kom slanutak, konzerva
  •     460 g grah, crveni
  •     680 ml pasirana rajčica (passata)
  •     0.5 šalica
  •     čili u prahu

Priprema:

1. Razrežite papričice na komade i ispecite ih na tavi. Ohladite ih i sameljite u blenderu.

2. U većoj i dubljoj tavi pirjajte meso dok ne postane smeđe. Ocijedite ga od masnoće i maknite iz tave. Potom u tavi popirjajte nasjeckani luk, oko pet minuta.

3. Vratite meso u tavu, dodajte narezane pelate, umak, sve začine i izmiksane papričice. Dobro promiješajte.

4. Dodajte slanutak ili kukuruz, grah i gljive narezane na tanke kriške. Pustite da zakuha, pa smanjite vatru. Kuhajte poklopljeno oko pola sata.

Izvor: Gastro

Ovaj članak sigurno bi htjeli pročitati i Vaši prijatelji. Podijelite ga!

Stvaranjem korisničkog računa na VOp portalu prihvaćate naše Uvjete korištenja