
Pavlova u čaši – simpatična verzija slatkog klasika
Osvježavajuć okus kiselkastog voća, hrskava tekstura puslica i meko tučeno vrhnje sigurni smo svima će se svidjeti!
Sastojci:
- 2 velika ili 3 manja bjelanjaka
- 1 žličica octa
- 1/4 žličice soli
- 120 g šećera u prahu
- 1 žlica gustina
- 500 g jagoda
- 450 mL vrhnja za šlag
Priprema:
1. Pripremi puslice: Zagrij pećnicu na 100 stupnjeva i lim za pečenje obloži masnim papirom. Umuti bjelanjke s octom i soli sve dok ne dobiješ čvrsti snijeg. Zatim polagano, u tri navrata, dodaj šećer svaki i miksaj dok ne dobiješ čvrstu smjesu, odnosno snijeg.
2. Dodaj gustin i špatulom promiješaj smjesu. Smjesu zatim prebaci u slastičarsku vrećicu (sa zvjezdastim nastavkom) i napravi malene puslice na limu za pečenje.
3. Peci puslice u pećnici oko sat do sat i pol, dok ne budu potpuno suhe. Izvadi van i pusti da se ohlade. Natrgaj ih na sitnije komadiće. Naravno, ovaj korak možeš i preskočiti ako se odlučiš na kupovne puslice.
4. Istuci slatko vrhnje. Po želji dodaj u njega ekstrakt vanilije. Spremi ga sa strane u hladnjak.
5. Jagode operi i očisti te nareži na četvrtine.
6. Pripremi u čaše: Na dno čaše stavi malo tučenog vrhnja. Zatim red natrganih puslica te red narezanih jagoda. Zatim ponovi postupak.
7. Desert serviraj odmah ili u roku 15 minuta ako želiš osjetiti hrskavost puslica.
Izvor: gastro.24sata.hr
Ovaj članak sigurno bi htjeli pročitati i Vaši prijatelji. Podijelite ga, isprintajte ili pošaljite e-mailom!