Naslovna  /  Fina papica   /  Pavlova u čaši – simpatična verzija slatkog klasika

Pavlova u čaši – simpatična verzija slatkog klasika

Osvježavajuć okus kiselkastog voća, hrskava tekstura puslica i meko tučeno vrhnje sigurni smo svima će se svidjeti!

Sastojci:

  • 2 velika ili 3 manja bjelanjaka
  • 1 žličica octa
  • 1/4 žličice soli
  • 120 g šećera u prahu
  • 1 žlica gustina
  • 500 g jagoda
  • 450 mL vrhnja za šlag

Priprema:

1. Pripremi puslice: Zagrij pećnicu na 100 stupnjeva i lim za pečenje obloži masnim papirom. Umuti bjelanjke s octom i soli sve dok ne dobiješ čvrsti snijeg. Zatim polagano, u tri navrata, dodaj šećer svaki i miksaj dok ne dobiješ čvrstu smjesu, odnosno snijeg.

2. Dodaj gustin i špatulom promiješaj smjesu. Smjesu zatim prebaci u slastičarsku vrećicu (sa zvjezdastim nastavkom) i napravi malene puslice na limu za pečenje.

3. Peci puslice u pećnici oko sat do sat i pol, dok ne budu potpuno suhe. Izvadi van i pusti da se ohlade. Natrgaj ih na sitnije komadiće. Naravno, ovaj korak možeš i preskočiti ako se odlučiš na kupovne puslice.

4. Istuci slatko vrhnje. Po želji dodaj u njega ekstrakt vanilije. Spremi ga sa strane u hladnjak.

5. Jagode operi i očisti te nareži na četvrtine

6. Pripremi u čaše: Na dno čaše stavi malo tučenog vrhnja. Zatim red natrganih puslica te red narezanih jagoda. Zatim ponovi postupak. 

7. Desert serviraj odmah ili u roku 15 minuta ako želiš osjetiti hrskavost puslica. 

 

Izvor: gastro.24sata.hr

Ovaj članak sigurno bi htjeli pročitati i Vaši prijatelji. Podijelite ga, isprintajte ili pošaljite e-mailom!

                                                         

 

 

Stvaranjem korisničkog računa na VOp portalu prihvaćate naše Uvjete korištenja