Naslovna  /  Fina papica   /  Pavlova: neodoljiva torta s jagodama

Pavlova: neodoljiva torta s jagodama

I sve do danas, ovaj desertni klasik ostao je nepromijenjen u svojoj recepturi. Pitate se zašto?. Jednostavno, jer je savršen, osvježavajući i pruža užitke jedući, baš kao i svaki pokret poznate balerine.

Sastojci:

  • 3 bjelanjka
  • 175 g finog šećera
  • 1 žličica jabučnog octa
  • 1 žličica škrobnog brašna
  • 3 dcl tučenog punomasnog vrhnja
  • svježe jagode

Priprema:

1. Tucite bjelanjke sa šećerom uz dodatak octa. Kad dobijete finu smjesu, lagano umiješajte škrobno brašno da biste dobili takozvanu francusku meringue.
2. Oblikujte je na papiru za pečenje i pecite 1 sat na 150 stupnjeva, dok se ne posuši i postane hrskava. Sredina torte bi trebala biti malo tanja kako biste dobili “gnjezdast” oblik.
3. Kad se ohladi, nadjenite je tučenim vrhnjem i svježim jagodama.
4. Poslužite odmah.

Izvor: Gastro

Ovaj članak sigurno bi htjeli pročitati i Vaši prijatelji. Podijelite ga!

Stvaranjem korisničkog računa na VOp portalu prihvaćate naše Uvjete korištenja