Naslovna  /  Fina papica   /  Pastrva u korici: Za još ukusniji i ljepši kraj tjedna

Pastrva u korici: Za još ukusniji i ljepši kraj tjedna

Neka vam današnji ručak bude jednostavan, a opet, vrlo ukusan. Predlažemo pastrvu pečenu u korici i posluženu s ukusnim bobom. Ako nemate boba, mogu poslužiti i blitva i špinat.

Pokapajte s par kapi svježeg limuna i poslužite uz kuhani krumpir i salatu od matovilca i potočarke!

Sastojci:

 –   50 g otkoštenih zelenih maslina
 –   60 g grisina
 –   Svežanj svježeg korijandra
 –   1 velika žlica brašna
 –   1 veliko jaje
 –   4 x 125 g fileta pastrve
 –   400 g boba
 –   Korica od pola limuna + 1 1/2 žlica soka od limuna
 –   2 žlice jogurta
 –   Kuhani krumpir – za posluživanje
 –   Kriške limuna – za posluživanje
 –   1 žlica sjeckanog peršina
 –   Sol, papar

Priprema:

1. Zagrijati pećnicu na 200 stupnjeva

2. U blenderu ili mužaru samljeti masline, grisine i korijandar te raširiti na tanjur

3. U jedan tanjur staviti brašno, a u drugom razmutiti jaje; svaki filet posoliti, staviti u brašno, u jaje pa u samljevene grisine i staviti na papir za pečenje ili u neprianjajuću posudu koja može u pećnicu; peći 12 minuta – dok ne postane hrskavo i zlatno

4. U međuvremenu, zakuhati vodu i staviti kuhati bob; kuhati ga tek nekoliko minuta, samo da malo omekša; ocijediti ga i posipati koricom limuna, jogurtom i sjeckanim peršinom te posoliti/popapriti po želji Poslužiti na tanjuru nekoliko kuhanim krumpira, filet pastrve, malo kuhanog boba i krišku limuna

5. Poslužiti uz pripremljenu salatu.

Dobar tek!

Izvor: Gastro

Ovaj članak sigurno bi htjeli pročitati i vaši prijatelji. Podijelite ga!                                   

Stvaranjem korisničkog računa na VOp portalu prihvaćate naše Uvjete korištenja