
Pasta carbonara s tikvicama
Vrijeme pripreme: do 30 min
BROJ PORCIJA: 4
Sastojci:
- 300 g tjestenine bez jaja
- 1 kom tikvice
- 8 kriška pancete
- 0.5 žličice sušenog timijana
- 4 kom jaja
- 1 dl mlijeka
- 200 g goude
- 2 žlice umaslinovog ulja
Priprema:
1. Tjesteninu skuhajte prema uputama na pakiranju da bude al dente.
2. Tikvicu operite i narežite na tanke polumjesece, a gaudu na kockice.
3. Na tavi prepržite kriške pancete dok ne postanu hrskave pa ih izvadite sa strane.
4. Na masnoći od pancete prepržite tikvice 1-2 min pa izvadite sa strane.
5. U vruću tavu dodajte maslinovo ulje, jaja, mlijeko, timijan i tjesteninu, dobro promiješajte pa kad su jaja gotova skinite s vatre.
6. Na tanjure servirajte tjesteninu, pospite je s tikvicama i kockicama gaude, na vrh stavite dvije kriške prepržene pancete.
Izvor: Gastro
Ovaj članak sigurno bi htjeli pročitati i Vaši prijatelji. Podijelite ga!
Share