Naslovna  /  Fina papica   /  Pasta carbonara s tikvicama

Pasta carbonara s tikvicama

Vrijeme pripreme: do 30 min

BROJ PORCIJA: 4

Sastojci:

  •     300 g tjestenine bez jaja
  •     1 kom tikvice
  •     8 kriška pancete
  •     0.5 žličice sušenog timijana
  •     4 kom jaja
  •     1 dl mlijeka
  •     200 g goude
  •     2 žlice umaslinovog ulja

Priprema:

1. Tjesteninu skuhajte prema uputama na pakiranju da bude al dente.

2. Tikvicu operite i narežite na tanke polumjesece, a gaudu na kockice.

3. Na tavi prepržite kriške pancete dok ne postanu hrskave pa ih izvadite sa strane.

4. Na masnoći od pancete prepržite tikvice 1-2 min pa izvadite sa strane.

5. U vruću tavu dodajte maslinovo ulje, jaja, mlijeko, timijan i tjesteninu, dobro promiješajte pa kad su jaja gotova skinite s vatre.

6. Na tanjure servirajte tjesteninu, pospite je s tikvicama i kockicama gaude, na vrh stavite dvije kriške prepržene pancete.

Izvor: Gastro

Ovaj članak sigurno bi htjeli pročitati i Vaši prijatelji. Podijelite ga!

Stvaranjem korisničkog računa na VOp portalu prihvaćate naše Uvjete korištenja