Naslovna  /  Prirodna medicina   /  Ovog proljeća priuštite svojoj koži odmor od kozmetike

Ovog proljeća priuštite svojoj koži odmor od kozmetike

Skin fasting vodi se izrekom „manje je više“, iako bi točnije bilo reći „ništa je više“! Baš kao što je i vašem organizmu prijeko potreban post ili detoks da bi se obnovio, napunio energijom i revitalizirao, isto to neophodno je i – vašoj koži lica i tijela. Jeste li ikad pomislili na to da možda već sada koristite neke preparate i make-up koji zapravo i ne odgovaraju vašoj koži?  Mnogi su kupovni beauty proizvodi štetni te zapravo potiskuju funkcije kože ne dopuštajući joj da diše. Na taj se način slabi njena zaštitna barijera, a rezultat je i dehidracija, odnosno jako isušena koža. Isprobajte skin fasting i uvjerite se u čudesnu, prirodnu moć vaše kože da se sama obnavlja, štiti i njeguje – iznutra! 

Skin fasting – retreat za kožu 

Skin fasting možete zamisliti kao svojevrsni odmor ili retreat za vašu kožu. Odricanjem od kozmetike omogućit ćete svojoj koži da se vrati u normalnu homeostazu, odnosno da pokrene vlastite samoregulirajuće cikluse iz kojih je izbačena zbog pretjerane, a često i nepravilne upotrebe beauty proizvoda. Osim što će se uz skin fasting vaša koža istinski odmoriti, vi biste mogli uštedjeti dosta novca jednostavno zato što nećete kupovati i nepotrebno puniti svoju kozmetičku torbicu. Možda ćete, kada vidite rezultat, i sami biti ugodno iznenađeni i shvatiti da vam većina tih preparata zapravo nikad i nije trebala.

Što je dopušteno kod skin fastinga? 

Kozmetički detoks ili skin fastingisključuje primjenu bilo kakvih proizvoda na koži, a uključuje samo pranje lica, i to običnom vodom. Također, ako je sunce iznimno jako, dopušteno je nanijeti malo prirodnog sredstva za zaštitu od sunca. Ako je vaša koža osjetljiva, iziritirana, masna, isušena ili beživotna, priuštite joj skin fasting jednom tjedno ili barem jednom u dva tjedna   

Dobrobiti kozmetičkog posta

  1. Koža će se „resetirati“ i vratiti u svoje prirodno stanje

Vaša koža ima sposobnost da se pobrine sama za sebe, naravno ako joj omogućite tu potrebnu slobodu. Svakodnevnim čišćenjem lica kupovnim gelovima i primjenom drugih kozmetičkih preparata, osobito industrijskih, vi zapravo slabite njezinu zaštitnu barijeru i šaljete joj signal da uspori sa svojim radom i funkcijama te da se počne oslanjati na tu „pomoć“ izvana. Odbacivanjem kozmetičkih i beauty preparata dat ćete priliku svojoj koži da se „resetira“ i sama pobrine za svoju zaštitu.

  1. Normalizirat će se prirodno lučenje ulja ilisebuma

Vaša koža prirodno luči ulja, koja su dio njezine zaštitne barijere. Ta uljna barijera štiti kožu od suhoće te od vanjskih stresnih faktora, primjerice od hladnoće, onečišćivača iz zraka i UV zračenja. Nanosite li na lice puno kupovnih hidratantnih kremavaša koža jednostavno prestaje proizvoditi svoja prirodna ulja. Tako ona s vremenom postaje još isušenija te izgleda beživotno i umorno.   

  1. Brže će nestati, prištići, akne, ekcemi…

Brojni kozmetički proizvodi izazivaju kožne probleme, od alergija, do akni i mitesera te ekcema.  Prištići i ostali kožni problemi i poremećaji brže će nestati ako svojoj koži priuštite detoks ili post od kozmetike. 

  1. Vaše lice poprimit će svjež, odmoran i mladolik izgled!

Zahvaljujući beauty postu, vaše će lici poprimiti mladolik izgled, izgledat ćete odmorno, osvježeno i revitalizirano… kao da ste se upravo vratili s nekog fantastičnog retreata. Sjetite se kako su prekrasno izgledale naše bake i prabake, kako je sjala i blistala njihova koža koja nije bila tretirana apsolutno ni s čim!

Nemojte odustati nakon 2-3 dana 

Prvih nekoliko dana nakon uvođenja kozmetičkog detoksa vaša koža neće izgledati lijepo jer je to vrijeme kada se ona  „odvikava“ od svega što ste na nju nanosili i od sastojaka o kojima je doslovno ovisila. No nakon tog perioda primijetit ćete da vaša koža odjednom dobiva neku fantastičnu svježinu i da počinje blistati – iznutra. Naravno, ako vam se rezultat svidi, nastavite sa skin fastingom do mile volje! Također, ako ste dosad koristili puno kozmetičkih proizvoda i vaše je koža zaista ovisna o tim preparatima, skin fasting možete provoditi postupno – izbacivanjem jednog po jednog proizvoda. Vodite računa o tome da pijete dovoljne količine vode jer je hidratacija iznutra jako važna za zdravlje i ljepotu vaše kože, baš kao i prehrana bogata antioksidansima!  

Izvor: alternativa-za-vas.com

Ovaj članak sigurno bi htjeli pročitati i Vaši prijatelji. Podijelite ga, isprintajte ili pošaljite e-mailom!

                                                         

 

Stvaranjem korisničkog računa na VOp portalu prihvaćate naše Uvjete korištenja