
Otkrijte tajnu carbonare s tikvicama
“Vrijeme pripreme: do 30 min”
“Broj porcija: 4”
“Težina pripreme: Jednostavno”
“Kalorija po osobi: 724”
Potrebno vam je
– 300 g tikvica
– 90 g pancete
– 1 jaje
– 1 žumanjak
– 80 g parmezana
– 3 žlica maslinova ulja
– sol
– svježe mljeveni papar
– 400 g tjestenine s jajima
Priprema
1. Pancetu lagano popecite u tavi na ulju, dodajte joj naribane tikvice i kuhajte ih dok ne izgube vodu.
2. U posebnoj posudi umiješajte jaje i žumanjak te ih posolite i popaprite.
3. Skuhajte i tjesteninu (prema izboru) samo nekoliko minuta kako bi bila “al dente” pa je dodajte u tavu s tikvicama.
4. Smanjite vatru i prelijte sve jajima te pospite sirom.
5. Brzo miješajte da se jaja ne pretvore u kajganu.
Dobar tek!
Izvor:Gastro_hr
Share