Naslovna  /  Fina papica   /  Otkrijte tajnu carbonare s tikvicama

Otkrijte tajnu carbonare s tikvicama

“Vrijeme pripreme: do 30 min”

“Broj porcija: 4”

“Težina pripreme: Jednostavno”

“Kalorija po osobi: 724”

Potrebno vam je

– 300 g tikvica

– 90 g pancete

– 1 jaje

– 1 žumanjak

– 80 g parmezana

– 3 žlica maslinova ulja

– sol

– svježe mljeveni papar

– 400 g tjestenine s jajima

Priprema

1. Pancetu lagano popecite u tavi na ulju, dodajte joj naribane tikvice i kuhajte ih dok ne izgube vodu.

2. U posebnoj posudi umiješajte jaje i žumanjak te ih posolite i popaprite.

3. Skuhajte i tjesteninu (prema izboru) samo nekoliko minuta kako bi bila “al dente” pa je dodajte u tavu s tikvicama.

4. Smanjite vatru i prelijte sve jajima te pospite sirom.

5. Brzo miješajte da se jaja ne pretvore u kajganu.

Dobar tek!

Izvor:Gastro_hr

Stvaranjem korisničkog računa na VOp portalu prihvaćate naše Uvjete korištenja