Naslovna  /  Fina papica   /  Omiljene tikvice u sasvim drugačijim popečcima

Omiljene tikvice u sasvim drugačijim popečcima

Neki novi okusi povezani u male pljeskavice od tikvica zadovoljit će nepce i onih najzahtjevnijih. Feta sir dodat će im slanoću, a čili ih pojačati i dati im točno onu notu koja ih čini drugačijima. Smjesa za pripremu ovih popečaka nije previše vlažna pa nema pucketanja ulja, a spoj okusa toliko divan da će ih obožavati svi koji ih isprobaju. Uz popečke pripremite i jednostavan umak od grčkog jogurta i kopra, pa navalite na ukusne zalogaje.

Potrebno vam je:

– 500 g tikvica

– 1 žličica soli

– 200 g mrkve

– 1 luk

– 3 žlice kopra

– 4 žlice peršina

– 100 g feta sira

– 140 g brašna

– 1 jaje

– 1 žličica čilija

– 200 g grčkog jogurta

– Sol, papar

– Ulje

Postupak pripreme:

1. Naribajte tikvice, posolite ih i ostavite da se ocijede.

2. Naribajte mrkvu, ocijedite je i stavite u zdjelu.

3. Dodajte joj sitno sjeckani luk i mrvljenu fetu.

4. Nakon 20 minuta, ocijedite tikvice i dodajte ih u zdjelu.

4. Ubacite još i jaje, brašno, polovicu količine sjeckanog kopra, papar, sol i čili.

5. Napravite popečke pa ih pecite u vrućem ulju 2-3 minute sa svake strane.

5. Od grčkog jogurta, soli, papra i polovice kopra napravite umak.

Dobar tek!

Izvor:Gastro_hr

Stvaranjem korisničkog računa na VOp portalu prihvaćate naše Uvjete korištenja