Omiljene tikvice u sasvim drugačijim popečcima
Neki novi okusi povezani u male pljeskavice od tikvica zadovoljit će nepce i onih najzahtjevnijih. Feta sir dodat će im slanoću, a čili ih pojačati i dati im točno onu notu koja ih čini drugačijima. Smjesa za pripremu ovih popečaka nije previše vlažna pa nema pucketanja ulja, a spoj okusa toliko divan da će ih obožavati svi koji ih isprobaju. Uz popečke pripremite i jednostavan umak od grčkog jogurta i kopra, pa navalite na ukusne zalogaje.
Potrebno vam je:
– 500 g tikvica
– 1 žličica soli
– 200 g mrkve
– 1 luk
– 3 žlice kopra
– 4 žlice peršina
– 100 g feta sira
– 140 g brašna
– 1 jaje
– 1 žličica čilija
– 200 g grčkog jogurta
– Sol, papar
– Ulje
Postupak pripreme:
1. Naribajte tikvice, posolite ih i ostavite da se ocijede.
2. Naribajte mrkvu, ocijedite je i stavite u zdjelu.
3. Dodajte joj sitno sjeckani luk i mrvljenu fetu.
4. Nakon 20 minuta, ocijedite tikvice i dodajte ih u zdjelu.
4. Ubacite još i jaje, brašno, polovicu količine sjeckanog kopra, papar, sol i čili.
5. Napravite popečke pa ih pecite u vrućem ulju 2-3 minute sa svake strane.
5. Od grčkog jogurta, soli, papra i polovice kopra napravite umak.
Dobar tek!
Izvor: Gastro_hr