
Njoki u bijelom umaku gotovi su za samo 15 minuta
Odlično se slaže kao prilog uz pečenu piletinu, ali ljubitelji njoka potvrdit će da je ovaj recept dobra ideja i za glavno jelo! Navedene namirnice dat će četiri porcije ako je riječ o glavnom jelu ili šest do sedam porcija ako je riječ o prilogu.
Sastojci:
- 1 žlica maslaca
- 3 mljevena češnja češnjaka
- 120 mL povrtnog temeljca ili bijelog suhog vina
- 1/2 žličice Dijon senfa
- 500 g njoka
- 250 mL vrhnja za kuhanje
- 100 g naribanog parmezana
- sol, papar
- 1 žlica svježeg peršina
- 1 žličica miksa talijanskih začina po želji
Priprema:
- Dodaj maslac u tavu i stavi ju na srednje jaku vatru.
- Nakon što se otopi, dodaj češnjak i pirjaj ga 30 sekundi.
- Umiješaj temeljac, Dijon senf i talijanske začine po želji. Dobro promiješaj.
- Zatim u tavu dodaj njoke i vrhnje za kuhanje.
- Malo smanji toplinu i poklopi tavu. Kuhaj 5 minuta.
- Skini poklopac i umiješaj parmezan.
- Ostavi da se sve zajedno kuha, nepokriveno, još nekoliko minuta dok se umak ne zgusne i njoki ne postanu kuhani.
- Začini solju i paprom po želji i ukrasi peršinom.
Izvor: gastro.24sata.hr
Ovaj članak sigurno bi htjeli pročitati i Vaši prijatelji. Podijelite ga, isprintajte ili pošaljite e-mailom!
Share