
Neodoljivi desert od mascarponea i čokolade
Kremu najprije dobro rashladi, a potom je posluži uz svježe voće, čokoladne kapljice ili žlicu tučenog vrhnja.
Sastojci:
- 50 g nasjeckane čokolade
- 2-3 žlice slatkog vrhnja
- ekstrakt vanilije
- 200 g mascarponea
- prstohvat soli
Priprema:
1. Otopi nasjeckanu čokoladu s dvije do tri žlice zagrijanog slatkog vrhnja.
2. Miješaj sve dok smjesa ne bude glatka, a potom dodaj vaniliju i prstohvat soli.
3. U rashlađeno dodaj mascarpone, dobro promiješaj, isprobaj i po potrebi dodaj još mrvicu ekstrakta vanilije.
4. Raspodijeli u posudice i stavi u hladnjak na najmanje sat vremena.
Izvor: gastro.24sata.hr
Ovaj članak sigurno bi htjeli pročitati i Vaši prijatelji. Podijelite ga, isprintajte ili pošaljite e-mailom!
Share