
Neka jedu kolače: Jogurt biskvit s kupinama
Sočno i brzo, bio bi kratki opis ovog kolača. Dok još ima svježih kupina, ubacite ih u ovaj kolač i uživajte u poslastici.
U biskvitne kolače poput ovoga tekućinu dodajte prije snijega od bjelanjka. Umjesto jogurta možete staviti i mlijeko. Smjesu možete izliti i u dublji duguljasti kalup, ali ne do vrha jer će kolač tijekom pečenja narasti.
Potrebno vam je:
– 250g brašna
– 3 jaja
– 120g maslaca
– 180g šećera
– 1/2 vrećice praška za pecivo
– 3 žlice tekućeg jogurta
– limunova korica
– 100g badema
– 400g kupina
– šećer u prahu za posipanje
Priprema:
1. Četvrtasti kalup obložite papirom za pečenje. Pjenasto umutite žumanjke, šećer i maslac. Dodajte brašno promiješano s praškom za pecivo, jogurt i naribanu koricu limuna te sve izmiješajte.
2. Na kraju istucite snijeg od bjelanjaka te ga kuhačom naizmjence s mljevenim bademima umiješajte u smjesu.
3. Izlijte je u pripremljeni kalup pa oprane i ocijeđene kupine rasporedite po površini. Pecite kolač oko 30 minuta na 200 dok ne poprimi zlatno žutu boju. Kad se ohladi, po želji ga pospite šećerom u prahu.
Izvor: Gastro_hr
Ovaj članak sigurno bi htjeli pročitati i vaši prijatelji. Podijelite ga!