Naslovna  /  Prirodna medicina   /  Napravite sami domaći piling protiv celulita od kave i kokosovog ulja

Napravite sami domaći piling protiv celulita od kave i kokosovog ulja

Umjesto da trošite puno novca na skupe pilinge i kreme protiv celulita, koje često ne ostvare vidljive rezultate, sami kod kuće izradite piling – od obične kave, kokosova ulja, šećera i ulja cimeta. Upravo masažom i energičnim utrljavanjem pilinga u kožu dodatno ćete potaknuti prokrvljenost u problematičnim dijelovima tijela. Masažom kože i primjenom ovog pilinga od kave stimulirat ćete keratinocite – stanice koje su zadužene za proizvodnju kolagena. Usto ćete smanjiti aktivnost masnih stanica adipocita koje vode do stvaranja celulita.  Masažu s pilingom provodite najmanje 2-3 tjedna za redom te je svakako  kombinirajte sa zdravom prehranom, kretanjem i dodatnom hidratacijom tijela – i rezultati neće izostati. 

Kako djeluju sastojci pilinga? 

Kava ima svojstva eksfolijanta (eliminira odumrle stanice kože), a u kombinaciji sa šećerom dodatno se pojačavaju ta svojstva. Kava pridonosi zaglađenom izgledu kože. Kofein iz kave djeluje tako da širi krvne žile, eliminira višak vode te zateže kožu. Kokosovo ulje  hrani i hidratizira kožu. Ovo ulje, kada se nanosi na kožu, smanjuje vidljivost celulita. Ono također potiče stvaranje kolagena u koži.  Ulje cimeta baš kao i kofein, djeluje tako da širi krvne žile, ima zagrijavajući učinak te potiče cirkulaciju. Ovo moćno ulje ima i detoks učinak, a to znači da potiče eliminaciju toksina koji su također doveli do pojave narančine kore. 

Izrada pilinga od kave u nekoliko jednostavnih koraka: 

Sastojci: 

  • 1 šalica taloga od kave 
  • 1/2 šalice kokosova ulja ili ulja slatkog badema 
  • 2/3 šalice krupnog šećera 
  • 4-8 kapi eteričnog ulja cimeta (ili manje ako imate osjetljivu kožu) 
  • 8 kapi ulja vanilije ili 1 žličica kuhane vanilije 

Priprema: 

U veliku zdjelu stavite talog od kave, kokosovo ulje ili ulje badema, šećer i eterična ulja. Sve dobro izmiješajte. Zatim pohranite u staklenu ili plastičnu posudu s poklopcem. Ovaj piling može vam u hladnjaku traju do godinu dana. 

Primjena pilinga: 

Nakon što se istuširate, pod tušem ili u kadi utrljajte piling u one dijelove tijela na kojima imate vidljiv celulit (stražnjica, bokovi, bedra). Kružnim pokretima nekoliko minuta energično masirajte područja zahvaćena celulitom (budite nježniji ako imate osjetljivu kožu).  Nakon toga piling isperite s puno vode te obrišite kožu ručnikom. Ovaj piling možete primjenjivati 2-3 puta tjedno. No, za najbolje rezultate, kombinirajte ga sa zdravom prehranom i puno aktivnosti.  

Napomena!

Nakon primjene pilinga na koži se može pojaviti crvenilo, neka vas to ne brine. Ako su vam kava i krupniji šećer pregrubi, kavu finije sameljite i upotrijebite sitniji šećer. Ulje cimeta u slučaju iritacija možete zaobići. Kako biste dodatno potaknuli eliminaciju celulita konzumirajte obilje zdravih čajeva poput zelenog ili čaja od cimeta. 

 

 

Izvor: alternativa-za-vas.com

Ovaj članak sigurno bi htjeli pročitati i Vaši prijatelji. Podijelite ga, isprintajte ili pošaljite e-mailom!

                                                         

Stvaranjem korisničkog računa na VOp portalu prihvaćate naše Uvjete korištenja