• No products in the cart.
Naslovna  /  Fina papica   /  Napravite burger od crvenog graha i oraha

Napravite burger od crvenog graha i oraha

Ostatak popečaka možete držati u zatvorenoj posudi u hladnjaku do pet dana i kombinirati s različitim vrstama peciva, povrćem i umacima. Druga je opcija da ih sirove spremite u plastične vrećice i držite u zamrzivaču do mjesec dana. 

Sastojci: 100 g oraha 50 g zobenih pahuljica Konzerva crvenog graha od 400 g 1 žlica soja umaka 1 žličica paste od rajčice ½ žličice soli ½ žličice mljevenog kumina 1/2 žličice čilija u prahu ¼ žličice papra 90 g kuhane kvinoje 2-3 žlice maslinovog ulja

Priprema: Tostirajte orahe otprilike pet minuta, a zatim iz premjestite u sjeckalicu i sitno nasjeckajte.

Procijeđeni grah kratko isperite vodom, a zatim ga premjestite u tavu i lagano miješajte sve dok se ne osuši. Polovicu graha pomiješajte sa zobenim pahuljicama, soja umakom, pastom rajčice, soli, kuminom, čilijem i paprom i usitnite u multipraktiku. Dodajte preostali grah i kvinoju pa još kratko upalite multipraktik kako bi se smjesa sjedinila. Pripazite da je ne pretvorite u pire jer tekstura neće biti ugodna. Podijelite smjesu na četiri dijela pa oblikujte popečke. Zagrijte dvije žlice ulja na tavici pa pecite popečke tri minute sa svake strane. Po potrebi dodajte još malo ulja. 

Izvor: Gastro.hr

Stvaranjem korisničkog računa na VOp portalu prihvaćate naše Uvjete korištenja