Naslovna  /  Fina papica   /  Najslađe ljeto u povijesti: Nutella torta

Najslađe ljeto u povijesti: Nutella torta

Ovoga puta odabir nije pao na voćnu verziju nego na čokoladnu, preciznije rečeno: nutella verziju.

Pa da vidimo što je sve bilo potrebno:

Biskvit:

– 6 jaja

– 130 g šećera

– 60 g čokolade

– 2 žlice ulja

– 120 g glatkog brašna

– 12 praška za pecivo

– 100 g tostiranih mljevenih lješnjaka

Krema:

– 675 ml slatkog vrhnja za slag

– 35 g šećera u prahu

– 9 listića želatine ili 1,5 vrećica mljevene

– 225 g nutelle

– 3 žlice Baileysa

Zaljev:

– 150 ml vode

– 75 ml mlijeka

– 1 velika žlica šećera

– 3 žlice Baileysa

Glazura:

– 100 g čokolade

– 150 g nutelle

– 1 žlica ulja

– Malo tostiranih lješnjaka za posipanje

Priprema:

BISKVIT:

1. Odvojiti bjelanjke i žumanjke. Od bjelanjaka napraviti čvrst snijeg te dodati 65g šećera. U drugoj posudi izmiksati žumanjke sa 65 g šećera.

2. Na pari otopiti čokoladu s uljem. Dodati žumanjcima.

3. Dodati brašno s praškom za pecivo i lješnjake.

4. Lagano drvenom kuhačom u nekoliko pokreta umiješati bjelanjke.

5. Peći na 200 stupnjeva oko 30 minuta. Provjeriti čačkalicom kad je biskvit pečen.

6. Ohlađeni biskvit prerezati na tri dijela.

KREMA:

1. Izraditi slatko vrhnje u šlag.

2. Dodati šećer u prahu, pripremljenu želatinu, liker i nutellu.

REDOSLIJED SLAGANJA:

1. Prva kora-zaljev-nutella-krema

2. Druga kora-zaljev-nutella-krema

3. Treća kora-zaljev-nutella-krema

Svaku koru premazati s dvije žlice nutelle

GLAZURA:

1. Na pari otopiti čokoladu i nutellu sa žlicom ulja.

2. Miješati dok se ne sjedini.

3. Premazati tortu i posuti s mljevenim tostiranim lješnjacima.

*Kao zamjenu za liker Baileys slobodno stavite rum.

Torta je jednostavna za napraviti i na jedan poseban čokoladni način daje slatku dozu zadovoljstva koje svakako treba isprobati.

Uživajte!

Izvor:gastro_hr

Stvaranjem korisničkog računa na VOp portalu prihvaćate naše Uvjete korištenja