Naslovna  /  Obitelj&djeca   /  Najljepši božićni poklon: Slikovnice o sreći za vaše malene srećice

Najljepši božićni poklon: Slikovnice o sreći za vaše malene srećice

To su trenuci kad se dijete smiri, kad se stisne uz vas, zagrli vas i uzbuđeno čeka da zaroni u jedan novi svijet, u maštu i priče u kojima je sve drugačije, sve je moguće i gdje ga čekaju divne avanture. Osim što se zabavlja, razvija maštu i proživljava sve što proživljavaju likovi, dijete se uz vaš glas, vašu prisutnost i ugođaj osjeća sigurno i povezano na svim razinama – osjetilnoj, emocionalnoj, fizičkoj i energetskoj.

Nije ni čudo da nakon priče lakše utone u svijet snova kad zna da ste tu, blizu, s njim ili s njome. Dragocjeno je to vrijeme i pažnja koju dajete djetetu, ali dragocjene su i poruke priča. Važno je putem priča djetetu prenijeti vrijednosti, pozitivne pouke iz života i mudrosti, te ih ugrađivati u djetetov um i srce od najranije dobi.

Stoga vam za ove blagdane preporučujemo slikovnice o emociji “Sreće” kao poklon od Djeda Mraza i ispod bora. Pokloniti priču, odnosno slikovnicu, uvijek je dobar i vrijedan poklon.

Slikovnice o sreći za vaše malene srećice

Lavica može i zna biti sretna zbog drugoga

Ova slikovnica djeci ukazuje na to koliko je za našu sreću i emocionalnu dobrobit važno da se znamo i možemo veseliti zbog tuđih uspjeha, postignuća i tuđe sreće.

U slikovnici pratimo jednu malu lavicu koja je uspjela osjetiti koliko je sreća zarazna i kako se širi od osobe do osobe te nas ispunjava ugodom i zadovoljstvom.

Lisica je naučila da sreća stanuje u srcima

Djeca često sreću poistovjećuju s materijalnim stvarima, pa misle da će im igračke i slatkiši donijeti taj dobar osjećaj. No u ovoj slikovnici naučit će da sreća nije u ničem izvan nas.

Izvor::Klinfo

Stvaranjem korisničkog računa na VOp portalu prihvaćate naše Uvjete korištenja