
Najjednostavnija pita od tikvica i sira
Tikvice, sir i lisnato tijesto čine sjajan doručak, ručak ili večeru.
Ova pita idealna je ideja za doručak, ručak i večeru, na tebi je samo da odabereš doba dana i odmrzneš pakiranje lisnatog tijesta.
Razvaljaj kupovno tijesto, posloži tanko narezane tikvice tikvice pa sve zajedno pojačaj jajima i domaćim svježim sirom. Imaj na umu da će se dobro uklopiti i svježi češnjak, ali i muškatni oraščić.
Sastojci:
250 g lisnatog tijesta
250 g tikvica
250 g svježeg sira
2 režnja češnjaka
3 jaja
sol
svježe mljeveni papar
muškatni oraščić
Priprema:
Lisnato tijesto razvaljaj na debljinu oko tri milimetara te ga prebaci u lim za pečenje obložen papirom za pečenje.
Tikvice nareži na vrlo tanke kolutiće, posoli i pusti da stoje oko 20 minuta kako bi otpustile višak vode.
Svježi sir pomiješaj s nasjeckanim češnjakom, naribanim muškatnim oraščićem i jajima. Posoli i popapri te sastojke dobro izmiješaj.
Smjesu sira ravnomjerno rasporedi po tijestu, dodaj tikvice pa peci pitu u pećnici na 170°C oko pola sata.
Dobar tek!
Izvor: Gastro
Ovaj članak sigurno bi htjeli pročitati i Vaši prijatelji. Podijelite ga s njima!