
Najčešće greške kod pripreme palačinki
Previše miješanja
Vjerujemo da imaš potrebu razbiti baš svaku grudicu brašna, ali priprema palačinki je situacija u kojoj si ne smiješ dati oduška. Smjesu ne smiješ previše miješati ili miksati jer će se gluten početi razvijati i tijesto će postati elastično, što znači da će palačinke u konačnici biti gumenaste.
Premalo strpljenja!
Tijesto za palačinke, osobito ono za crepes i dutch baby verzije, trebalo bi kratko odstajati. Kako bi tvoje palačinke bile savršene, smjesu pokrij i pusti da odstoji do pola sata.
Nedovoljno zagrijana tava
Ako vaša tavica nije zagrijana, tijesto će se beživotno razliti i upiti svu masnoću kojom si tavu eventualno premazao/la. Predlažemo da testiraš temperaturu premijernom, malom palačinkicom.
Prečesto okretanje palačinki
Suzdrži se od okretanja sve dok s donje strane ne poprime lijepu zlatnu boju. Pažljivost je osobito bitna kod američkih palačinki jer bi se mogle ispuhati i izgubiti pahuljastu teksturu.
Izvor: gastro.24sata.hr
Ovaj članak sigurno bi htjeli pročitati i vaši prijatelji. Podijelite ga, isprintajte ili pošaljite e-mailom!