Naslovna  /  Prirodna medicina   /  Najbolji prirodni lijek za liječenje upale uha kod djece

Najbolji prirodni lijek za liječenje upale uha kod djece

U slučaju da se dijete probudi s užasnim bolovima u uhu, prvo što će svaki roditelj uraditi je pokušati pronaći način da olakša bolove kod svog mališana. Upala je vrlo bolna za odraslog čovjeka, a pogotovo za dijete i treba je shvatiti ozbiljno.
Nakon dijagnoze i propisanih lijekova, prvo što ćete učiniti je otići u najbližu ljekarnu i kupiti lijekove. No, što ako propisani antibiotici nisu najbolje rješenje za vaše dijete?
Za napadaj ove vrste bolova, koji mogu trajati 2 do 3 sata, doktori će najčešće propisati terapiju antibioticima u periodu od desetak dana. Znamo da se terapija antibioticima ne smije prekidati, pa se mnogi roditelji pitaju dali je baš neophodno propisati antibiotike malom djetetu i koje su alternative?
Pitanja koja su roditelji najčešće postavljaju kada dijete dobije antibiotsku terapiju, a posebno ako nisu pristalice antibiotika su:
Što ako dijete ne treba antibiotike? Možda ozdravi i bez njih.
Ako će dijete uzimate antibiotike, njegova prirodna flora, uravnotežena dobrim i lošim bakterijama, bit će narušena, što ga čini osjetljivijim na bakterijske upale idućih nekoliko tjedana.
Ako dijete ne treba antibiotik, doprinosimo li otpornosti bakterija uzimanjem antibiotika?

Neke upale uha su virusne i antibiotici ih ne mogu izliječiti. Terapija antibioticima koja traje desetak dana je u ovom slučaju uzaludna.
Kako se liječila uhobolja prije pojave antibiotika?
Da li je pametno eksperimentirati i odbiti djetetu dati antibiotike u slučaju uhobolje?
Da li je pametno odgađati početak terapije antibioticima ako se dijete osjeća bolje?
Da li je pametno odgoditi prvu dozu terapije? Znači li to produljiti ozdravljenje djeteta za pola ili cijeli dan?

Sva gore spomenuta pitanja imaju svoju jačinu, pa je stoga dobro poznavati i neke alternative liječenju antibioticima. Kako možete pomoći djetetu u slučaju bolova u uhu, bez da ga odmah stavite na terapiju antibioticima? Koje su to prirodne metode liječenja uhobolje?

Najbolji prirodni lijek je češnjak. Svi ga dobro poznajemo i koristimo često u kuhinji, pa zašto ne oprobati i u ovom slučaju?

Jedan od najboljih prirodnih lijekova za upalu uha je češnjak. Naime, usitnjeni, odnosno iscijeđeni češnjak i ekstra djevičansko maslinovo ulje, treba zajedno zagrijati pa potom ohladiti do temperature slične temperaturi tijela. Dobivenu smjesu trebate kapnuti, tek nekoliko kapi, u uho tri puta tijekom dana. Ovoj otopini možete dodati i ulje čajevca te aloe veru. Ekstra djevičansko maslinovo ulje i češnjak imaju antibakterijska svojstva, a istraživanja pokazuju da toplo ulje uklanja bol u kratkom roku. Ovaj recept nemojte koristiti ako sumnjate u pucanje bubnjića ili primijetite drenažu uha (curenje nakupljenog infekta).
Ako pak sumnjate u stanje vašeg djeteta, odnosno u ovaj način liječenja, tada posjetite vašeg liječnika i uradite po njegovom navođenju. Uvijek postupite kako mislite da je najbolje za vaše dijete.

Izvor: Kako liječiti

Ovaj članak sigurno bi htjeli pročitati i Vaši prijatelji. Podijelite ga!

Stvaranjem korisničkog računa na VOp portalu prihvaćate naše Uvjete korištenja