
Najbolja kombinacija lubenice i mojita
Samo jedan komad ove divne mojito-lubenice rashladit će vas i oraspoložiti, a za pripremu vam treba nekoliko minuta. Ostatak će posla odraditi vaš zamrzivač i učiniti lubenicu pravim ljetnim zadovoljstvom.
Sastojci:
– Polovica male lubenice
– 100 g šećera
– 12 listića mente
– 3 limete
– 350 ml bijelog ruma
Eton Mess – neuredan desert kojeg će zavoljeti i najuredniji
Priprema:
1. Šećer, mentu i tanke kriške limete stavite na dno velike posude i lagano zgnječite žlicom kako bi se iscijedio sok. Prelijte rumom i promiješajte.
2. Dodajte lubenicu narezanu u trokute i pustite da se namače sat vremena.
3. Lubenicu izvadite, maknite listove mente i napravite mali rez u kori svake lubenice. Umetnite drvene štapiće, kao što je prikazano na fotografiji.
4. Položite na lim obložen papirom za pečenje i stavite u zamrzivač na barem dva sata.
Poslužite uz nasjeckanu mentu i uživajte!
Izvor:Gastro_hr