
Nabujak od kelja
Sastojci
Broj porcija:-4+
- 800 g kelja
- 250 g mljevenog mesa
- 50 g slanine suhe
- 1 kom crveni luk
- 3 kom jaja
- 2 dl kiselog vrhnja
- 3 žlice riže
- 3 žlica krušnih mrvica
- 60 g sira, kravlji, svježi (cottage)
- sol, papar
Priprema
1. Glavicu kelja narežite na četiri dijela i skuhajte u posoljenoj vodi. Ocijedite, ohladite i sitno isjecite. Na ulju popržite sjeckani luk i manje kocke slanine, dodajte mljeveno meso i pirjajte oko 10 minuta.
2. Dodajte napola kuhanu rižu, posolite, popaprite, dodajte žlicu i pol krušnih mrvica, razmućeno kiselo vrhnje sa žumanjcima i na kraju čvrsti snijeg od bjelanjaka.
3. Sve lagano izmiješajte i prebacite u posudu za pečenje premazanu uljem i posutu mrvicama. Nabujak pospite ribanim sirom te pecite u zagrijanoj pećnici na 180 Celzijevih stupnjeva oko 40 minuta.
Izvor: Gastro
Ovaj članak sigurno bi htjeli pročitati i vaši prijatelji. Podijelite ga!
Share