Naslovna  /  Fina papica   /  Musaka za usta svaka

Musaka za usta svaka

Ne volite li pak patlidžane to nije dovoljan razlog da preskočite musaku. Arapi i Turci bili su domišljati pa su ih zamijenili – tikvicama!

Sastojci:

BROJ PORCIJA: 4

  • 2 kom patlidžana
  • 6 žlica ulja, maslinovo
  • 2 kom luka, crveni
  • 2 režanaj češnjaka
  • 400 g mljevenog mesa
  • 250 ml pasirane rajčice (passata)
  • 750 g krumpira
  • 2 žlice krušnih mrvica
  • 200 g jogurta (3.2% masti)
  • 4 kom jaja
  • 1 žlica origana

Priprema

1. Narežite patlidžane na ploške, posolite i ostavite 30 minuta da izađe voda. Osušite i popržite u tavi sa svake strane po tri minute.

2. Propirjajte luk, češnjak i mljeveno meso pa dodajte rajčice. Kuhajte dok tekućina ne ispari. Krumpir narezan na ploške također popržite.

3. Posudu za pečenje nauljite, pospite krušnim mrvicama i obložite ploškama patlidžana. Naizmjence slažite krumpire i mljeveno meso pa završite krumpirom. Pomiješajte jogurt, jaja i začine te prelijte krumpire. Pecite oko 75 minuta.

Izvor: Gastro

Ovaj članak bi sigurno htjeli pročitati i vaši prijatelji. Podijelite ga!

Stvaranjem korisničkog računa na VOp portalu prihvaćate naše Uvjete korištenja