
Musaka za usta svaka
Ne volite li pak patlidžane to nije dovoljan razlog da preskočite musaku. Arapi i Turci bili su domišljati pa su ih zamijenili – tikvicama!
Sastojci:
BROJ PORCIJA: 4
- 2 kom patlidžana
- 6 žlica ulja, maslinovo
- 2 kom luka, crveni
- 2 režanaj češnjaka
- 400 g mljevenog mesa
- 250 ml pasirane rajčice (passata)
- 750 g krumpira
- 2 žlice krušnih mrvica
- 200 g jogurta (3.2% masti)
- 4 kom jaja
- 1 žlica origana
Priprema
1. Narežite patlidžane na ploške, posolite i ostavite 30 minuta da izađe voda. Osušite i popržite u tavi sa svake strane po tri minute.
2. Propirjajte luk, češnjak i mljeveno meso pa dodajte rajčice. Kuhajte dok tekućina ne ispari. Krumpir narezan na ploške također popržite.
3. Posudu za pečenje nauljite, pospite krušnim mrvicama i obložite ploškama patlidžana. Naizmjence slažite krumpire i mljeveno meso pa završite krumpirom. Pomiješajte jogurt, jaja i začine te prelijte krumpire. Pecite oko 75 minuta.
Izvor: Gastro
Ovaj članak bi sigurno htjeli pročitati i vaši prijatelji. Podijelite ga!
Share