Naslovna  /  Fina papica   /  Musaka od patlidžana

Musaka od patlidžana

Vrijeme propreme: do 60 min

Sastojci za 4 osobe:

  • 1 kg patlidžana
  • 400 g mljevenog mesa
  • 4 žlica suncokretova ulja
  • 1 kom crnog luka
  • 4 režanja češnjaka
  • 2 kom rajčice
  • 2 kom crvene paprike
  • sol
  • svježe mljeveni papar

Priprema:

1.Luk i češnjak oljuštimo i sitno nasjeckamo. Luk popržimo na ugrijanom ulju pa dodamo mljeveno meso i papar. Pirjamo uz povremeno dolijevanje vode, dok meso ne omekša. Na kraju    umiješamo češnjak.

2. Dok se meso pirja, ogulimo patlidžane, narežemo na ploške debele 0,5 cm, posolimo i ostavimo da odstoje oko 15 minuta. Potom ih osušimo na upijajućem papiru i ispržimo na ulju.

3. Rajčice ogulimo, očistimo od sjemenki i narežemo na kocke, a jednu na kolutove.

4. Očišćenu papriku također narežemo na kocke i pomiješamo s rajčicom.

5. U vatrostalnu zdjelu slažemo red patlidžana pa na njih rasporedimo pola količine pirjanog mesa, potom posložimo red rajčice i paprike. Sve prekrijemo mesom, a na vrh složimo preostale patlidžane i rajčice naizmjence.

6. Tako složenu musaku prelijemo s 2 dcl vruće vode i pečemo na temperaturi od 220 Celzijevih stupnjeva oko 30 minuta.
Uz musaku, kao toplo predjelo, poslužimo kiselo mlijeko.

 

Izvor: Gastro

Ovaj članak sigurno bi htjeli pročitati i Vaši prijatelji. Podijelite ga!

Stvaranjem korisničkog računa na VOp portalu prihvaćate naše Uvjete korištenja