
Musaka od patlidžana
Vrijeme propreme: do 60 min
Sastojci za 4 osobe:
- 1 kg patlidžana
- 400 g mljevenog mesa
- 4 žlica suncokretova ulja
- 1 kom crnog luka
- 4 režanja češnjaka
- 2 kom rajčice
- 2 kom crvene paprike
- sol
- svježe mljeveni papar
Priprema:
1.Luk i češnjak oljuštimo i sitno nasjeckamo. Luk popržimo na ugrijanom ulju pa dodamo mljeveno meso i papar. Pirjamo uz povremeno dolijevanje vode, dok meso ne omekša. Na kraju umiješamo češnjak.
2. Dok se meso pirja, ogulimo patlidžane, narežemo na ploške debele 0,5 cm, posolimo i ostavimo da odstoje oko 15 minuta. Potom ih osušimo na upijajućem papiru i ispržimo na ulju.
3. Rajčice ogulimo, očistimo od sjemenki i narežemo na kocke, a jednu na kolutove.
4. Očišćenu papriku također narežemo na kocke i pomiješamo s rajčicom.
5. U vatrostalnu zdjelu slažemo red patlidžana pa na njih rasporedimo pola količine pirjanog mesa, potom posložimo red rajčice i paprike. Sve prekrijemo mesom, a na vrh složimo preostale patlidžane i rajčice naizmjence.
6. Tako složenu musaku prelijemo s 2 dcl vruće vode i pečemo na temperaturi od 220 Celzijevih stupnjeva oko 30 minuta.
Uz musaku, kao toplo predjelo, poslužimo kiselo mlijeko.
Izvor: Gastro
Ovaj članak sigurno bi htjeli pročitati i Vaši prijatelji. Podijelite ga!