Naslovna  /  Fina papica   /  Mrvičasti kolač od krušaka i jabuka miriše na jesen

Mrvičasti kolač od krušaka i jabuka miriše na jesen

 

U originalu se desert radio samo od jabuka, a mi ti donosimo recept za drobljenac s jabukama i kruškama. Servirajte ga sa sladoledom od vanilije ili tučenim vrhnjem

 

Sastojci:

  • 4 kruške
  • 4 jabuke
  • 10 dkg bijelog šećera
  • 10 dkg smeđeg šećera
  • 2 vanilin šećera
  • 40 dkg brašna
  • 20 dkg maslaca
  • 1 žlica meda
  • sok od jedne naranče
  • limunova korica
  • cimet

Priprema:

  1. Maslac sobne temperature narezati na kockice, umrviti u brašno pa umiješati šećer.
  2. Dobiti ćeš mrvičastu smjesu, nalik vlažnom pijesku.
  3. Jabuke i kruške oprati, oguliti i narezati na kockice.
  4. Dobro ih pomiješati s limunovom koricom, sokom od naranče, vanilin šećerom, cimetom i medom.
  5. Vatrostalnu zdjelu namastiti maslacem i posložiti voće.
  6. Posuti voće smjesom od brašna, šećera i maslaca i peći 40 minuta na 180 stupnjeva.
  7. Poslužiti toplo, a s prilogom se možeš igrati: sladoled od vanilije, šlag, džem od šljiva, brusnice, šumsko voće..

Izvor: gastro.24sata.hr

Ovaj članak sigurno bi htjeli pročitati i vaši prijatelji. Podijelite ga, isprintajte ili pošaljite e-mailom!

                                                         

Stvaranjem korisničkog računa na VOp portalu prihvaćate naše Uvjete korištenja