
Mrvičasti kolač od krušaka i jabuka miriše na jesen
U originalu se desert radio samo od jabuka, a mi ti donosimo recept za drobljenac s jabukama i kruškama. Servirajte ga sa sladoledom od vanilije ili tučenim vrhnjem.
Sastojci:
- 4 kruške
- 4 jabuke
- 10 dkg bijelog šećera
- 10 dkg smeđeg šećera
- 2 vanilin šećera
- 40 dkg brašna
- 20 dkg maslaca
- 1 žlica meda
- sok od jedne naranče
- limunova korica
- cimet
Priprema:
- Maslac sobne temperature narezati na kockice, umrviti u brašno pa umiješati šećer.
- Dobiti ćeš mrvičastu smjesu, nalik vlažnom pijesku.
- Jabuke i kruške oprati, oguliti i narezati na kockice.
- Dobro ih pomiješati s limunovom koricom, sokom od naranče, vanilin šećerom, cimetom i medom.
- Vatrostalnu zdjelu namastiti maslacem i posložiti voće.
- Posuti voće smjesom od brašna, šećera i maslaca i peći 40 minuta na 180 stupnjeva.
- Poslužiti toplo, a s prilogom se možeš igrati: sladoled od vanilije, šlag, džem od šljiva, brusnice, šumsko voće..
Izvor: gastro.24sata.hr
Ovaj članak sigurno bi htjeli pročitati i vaši prijatelji. Podijelite ga, isprintajte ili pošaljite e-mailom!
Share