
Morate probati ove okruglice od piletine (Polpette di Pollo)
Vrijeme pripreme: do 45 min
Zahtjevnost: srednje
Sastojci
BROJ PORCIJA: – 4 +
Okruglice od piletine:
300 g bijelog mesa
3 kriške crnog kruha
krušne mrvice
50 ml punomasnog kravljeg mlijeka
50 g maslina
2 žlice kapara
1 režanj češnjaka
2 žlice parmezana
1 jaje
maslinovo ulje
peršin, list
Umak od rajčica
2 žlice maslinovoog ulja
3 režanja češnjaka
800 g pelata
pola žličice šećera
Priprema:
1. Zagrijte pećnicu na 180°C.
2. Grubo izrežite piletinu s velikim nožem i stavite sa strane.
3. Natrgajte kruh u zdjelu i dodajte mlijeko i ostavite dok se ne upije.
4. Natopljeni kruh, kapare, češnjak, masline i naribani parmezan stavite u blender dok se smjesa ne poveže.
5. U blender dodajte piletinu i jaje, miksajte dok smjesa ne bude spremna za oblikovanje okruglica.
6. Dodajte u smjesu sol i papar, prema potrebi dodajte krušne mrvice. Napravite okruglice promjera 2.5 centimetra.
7. Stavite okruglice u nauljenu vatrostalnu posudu, stavite ulje na okruglice i pecite oko 30 minuta. Povremeno okrenite okruglice kako bi dobile zlatnu boju sa svih strana.
8. Dok se okruglice peku, pripremite umak. Ugrijte maslinovo ulje na srednjoj vatri u velikoj tavi, dodajte zdrobljeni češnjak i pržite ga oko 3 minute.
9. U tavu dodajte rajčice, napunite trećinu konzerve vodom i dodajte u umak. Kuhajte na jakoj vatri 8 – 10 minuta i povremeno promiješajte dok umak ne postane gust.
10. Dodajte sol, papar i šećer prema potrebi.
11. Umak od rajčica stavite u pećnicu 5 – 10 minuta prije nego su okruglice gotove.
12. Prije serviranja okruglice pospite s nasjeckanim peršinom.
13. Polpete možete servirate i hladne uz zelenu salatu.
Izvor: gastro.24sata.hr