Naslovna  /  Fina papica   /  Morate probati ove okruglice od piletine (Polpette di Pollo)

Morate probati ove okruglice od piletine (Polpette di Pollo)

Vrijeme pripreme: do 45 min
Zahtjevnost: srednje

Sastojci

BROJ PORCIJA: – 4 +

Okruglice od piletine:

300 g bijelog mesa

3 kriške crnog kruha

krušne mrvice

50 ml punomasnog kravljeg mlijeka

50 g maslina

2 žlice kapara

1 režanj češnjaka

2 žlice parmezana

1 jaje

maslinovo ulje

peršin, list

 

Umak od rajčica

2 žlice maslinovoog ulja

3 režanja češnjaka

800 g pelata

pola žličice šećera

Priprema:

1. Zagrijte pećnicu na 180°C.

2. Grubo izrežite piletinu s velikim nožem i stavite sa strane.

3. Natrgajte kruh u zdjelu i dodajte mlijeko i ostavite dok se ne upije.

4. Natopljeni kruh, kapare, češnjak, masline i naribani parmezan stavite u blender dok se smjesa ne poveže.

5. U blender dodajte piletinu i jaje, miksajte dok smjesa ne bude spremna za oblikovanje okruglica.

6. Dodajte u smjesu sol i papar, prema potrebi dodajte krušne mrvice. Napravite okruglice promjera 2.5 centimetra.

7. Stavite okruglice u nauljenu vatrostalnu posudu, stavite ulje na okruglice i pecite oko 30 minuta. Povremeno okrenite okruglice kako bi dobile zlatnu boju sa svih strana.

8. Dok se okruglice peku, pripremite umak. Ugrijte maslinovo ulje na srednjoj vatri u velikoj tavi, dodajte zdrobljeni češnjak i pržite ga oko 3 minute.

9. U tavu dodajte rajčice, napunite trećinu konzerve vodom i dodajte u umak. Kuhajte na jakoj vatri 8 – 10 minuta i povremeno promiješajte dok umak ne postane gust.

10. Dodajte sol, papar i šećer prema potrebi.

11. Umak od rajčica stavite u pećnicu 5 – 10 minuta prije nego su okruglice gotove.

12. Prije serviranja okruglice pospite s nasjeckanim peršinom.

13. Polpete možete servirate i hladne uz zelenu salatu.

 

Izvor: gastro.24sata.hr

Stvaranjem korisničkog računa na VOp portalu prihvaćate naše Uvjete korištenja