
Mlijeko od zobenih pahuljica i javorovog sirupa
Potraži bezglutenske zobene pahuljice i ubaci ih u blender s preostala četiri sastojka. Procijeđeno mlijeko spremi u čistu staklenku ili bocu i čuvaj u hladnjaku do pet dana.
Sastojci:
- 90 g zobenih pahuljica
- 950 ml vode
- ¼ žličice soli
- 2 žlice javorovog sirupa
- 1 žličica ekstrakta vanilije
Priprema:
- Sve sastojke ubaci u blender i blendaj dok ne usitniš zobene pahuljice (otprilike minutu).
- Procijedi kroz čistu gazu, prelij u staklenu bocu s poklopcem i čuvaj u hladnjaku.
- Promiješaj prije upotrebe.
Izvor: gastro.24sata.hr
Ovaj članak sigurno bi htjeli pročitati i Vaši prijatelji. Podijelite ga, isprintajte ili pošaljite e-mailom!
Share